Με ένα εμπνευσμένο βίντεο που έγινε viral, ο Μακεδονικός έφερε στο προσκήνιο τις δυσκολίες στις μετακινήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες της ελληνικής επαρχίας καθώς προσπαθούν να δώσουν αγώνες για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League 2.

Ο Μακεδονικός, λοιπόν, αντιμετωπίζει τη Δευτέρα (2/10) εκτός έδρας τον Αιολικό στη Μυτιλήνη και αναφέρει πως για να φτάσει στη Λέσβο θα πρέπει να πάει πρώτα στην Τουρκία κι έπειτα να περάσει ξανά απέναντι στην Ελλάδα. Την… «οδύσσειά του» την περιέγραψε χρησιμοποιώντας μια επική σκηνή – που έχει μείνει στην ιστορία – από την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά του Mega, «Είσαι το ταίρι μου».

Πρόκειται για εκείνη την σκηνή που ο Λάζαρος «μπουκάρει» στο δωμάτιο του Γρηγόρη και του παρουσιάζει έναν εναλλακτικό τρόπο να φτάσει από την Ελλάδα στην Αυστραλία κρατώντας μια υδρόγειο στα χέρια.

Η ομάδα στην λεζάντα της ανάρτησης γράφει χαρακτηριστικά:

«“Πιο πολύ με τρομάζει το Θεσσαλονίκη – Αϊβαλί”. Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να παίξεις εκτός έδρας στην Super League 2; Ο Μακεδονικός πηγαίνει στην Μυτιλήνη μέσω… Τουρκίας, για να παίξει κόντρα στον Αιολικό! Καλοκαιρινή σεζόν στα ελληνικά νησιά. Ακτοπλοϊκά χωρίς καμπίνα για ταξίδι μεγαλύτερο και από αυτό του Οδυσσέα. Αεροπορικά που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μιας ομάδας. Πούλμαν για Αϊβαλί – Καράβι για Λέσβο. Ένα ιστορικό ταξίδι ξεκινά το πρωί του Σαββάτου: ο Μακεδονικός θα… αλλάξει χώρα για να παίξει αγώνα στην χώρα του! Θα το καταφέρουμε και αυτό! Ε Λάζαρε;».