Εάν αναρωτιέστε πώς μοιάζει μια προσγείωση αεροσκάφους μέσα από το πιλοτήριο, αυτό το βίντεο θα σας δώσει την απάντηση.

Ένας πιλότος μοιράστηκε ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram που δείχνει πώς είναι να έχεις την καλύτερη θέση στο αεροσκάφος. Το εντυπωσιακό timelapse βίντεο γυρίστηκε από μια Go Pro κάμερα και δείχνει την προσγείωση ενός επιβατικού αεροπλάνου στο διεθνές αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 2.000 φορές από τότε που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα και έχει τον τίτλο «Προσγείωση σε πραγματικό χρόνο».

landing1

Το κλιπ δείχνει το αεροπλάνο να περνάει μέσα από τα σύννεφα, κατά την κάθοδό του προς το αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Οι πιλότοι κάνουν μια απότομη δεξιά στροφή πριν ευθυγραμμίσουν. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος στρίβει πάλι προς τα δεξιά και φαίνεται μπροστά ο φωτισμένος διάδρομος. landing2

Μετά από μια ασφαλή προσγείωση, το αεροπλάνο πηγαίνει στο τέρμιναλ για να επιτρέψει στους επιβάτες να αποβιβαστούν έχοντας φτάσει στον προορισμό τους. Δεν είναι γνωστό για ποια αεροπορική εταιρεία δουλεύει ο πιλότος ούτε κάτι παραπάνω για τον ίδιο πέραν του εντυπωσιακού βίντεο. Οι προσγειώσεις των αεροπλάνων θεωρούνται από πολλούς ως έργο τέχνης από μόνες τους.

Κάποιες από αυτές είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακές, κυρίως όταν τα αεροπλάνα περνάνε πολύ κοντά από δρόμους ή παραλίες. Σε ορισμένες τέτοιες προσγειώσεις μάλιστα, οι λουόμενοι σηκώνουν το κεφάλι και βλέπουν τα αεροσκάφη να περνούν ξυστά πάνω από πάνω τους.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο πιλότος…