Οι λειτουργικές δραστηριότητες της SWISS απέφεραν συνολικά έσοδα 1.194 εκατ. ελβετικών φράγκων, για το πρώτο τρίμηνο του 2015. Μικρή, αλλά σταθερή αύξηση (0,2%) σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά τη δυναμική του ελβετικού φράγκου και του έντονου ανταγωνισμού που επικρατεί στην αγορά, η SWISS πέτυχε κέρδη 51 εκατ. ελβ. φράγκα, προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ), για το πρώτο τρίμηνο. Μια ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όπου το EBIT ήταν 1 εκατ. ελβ. φράγκα.

Επιπροσθέτως, το πρώτο τρίμηνο του 2015, ταξίδεψαν με την SWISS 3.532 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας μικρή αύξηση της τάξεως του 0,2% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η προαναφερθείσα αύξηση επιτεύχθηκε, παρά τη μείωση πτήσεων κατά 2,9% (33.339 έναντι 34.321 την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους).

«Τα αποτελέσματα του 2015 είναι ενθαρρυντικά», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Harry Hohmeister.

«Παραμένει δύσκολο να παράγουμε τα έσοδα μας, ωστόσο ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις, προσπαθούμε με συνεχής δυναμικές κινήσεις να αυξήσουμε την αποδοτικότητα μειώνοντας τα κόστη μας. Ταυτόχρονα, και με προσανατολισμό τις ανάγκες των επιβατών μας, υιοθετούμε μια νέα, πιο ελκυστική, τιμολογιακή πολιτική όσο αφορά τους ναύλους μας ως προς τις Ευρωπαϊκές συνδέσεις, ενώ προσθέτουμε πολλούς και νέους προορισμούς στο δίκτυο μας, παραμένοντας μια ευέλικτη εταιρεία στις απαιτήσεις των πελατών μας».

Νέοι καλοκαιρινοί προορισμοί από τη SWISS

H SWISS σε συνεργασία με τη θυγατρική της, Edelweiss Air, συνδέει και φέτος το καλοκαίρι την Ελβετία με διάφορους ελκυστικούς προορισμούς στην Ελλάδα όπως το Ηράκλειο, την Κω, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονος, την Κέρκυρα αλλά και την Λάρνακα. Επίσης, η Θεσσαλονίκη προστίθεται στο δίκτυο της SWISS, η οποία θα συνδέεται με Γενεύη και Ζυρίχη, καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ η Κέρκυρα η Ζάκυνθος και το Ηράκλειο συνδέονται με τη Γενεύη.

Στη συνέχεια, προσθέτει 22 νέους προορισμούς στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Ζυρίχης. Αναλυτικότερα οι πτήσεις για Νάπολι, Μπάρι, Μπιλμπάο, Πόρτο, Τουλούζ, Λειψία, Δρέσδη, Γκρατς, Γκέτεμποργκ, Ελσίνκι, Ρίγα, Κρακοβία, Λιουμπλιάνα, Σαράγεβο, Σόφια και Ζάγκρεμπ θα πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια όλου του έτους. Ενώ προορισμοί, η Σμύρνη, το Παλέρμο, το Μπρίντιζι, η Μάλτα και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα, θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον, θα προστεθούν 16 πτήσεις την εβδομάδα, από Γενεύη προς Λουγκάνο. Συνεπώς, οι καινοτομίες αυτές διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά ελκυστικό πρόγραμμα απευθείας πτήσεων από την Ελβετία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την νέα ιστοσελίδα της SWISS: www.swiss.com.