Η καθιέρωση εκπτωτικών προσφορών στους τουρίστες, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με φορείς του εμπορίου και του τουρισμού, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Όπως τονίσθηκε στη σύσκεψη, το μέτρο θα ωφελήσει την τοπική οικονομία και θα αναζωογονήσει την εμπορική κίνηση στα καταστήματα.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας από την Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου, αποτελούμενη από εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, που θα εξετάσει το πλαίσιο για την υλοποίηση του μέτρου της τουριστικής-εκπτωτικής ημέρας στην πόλη μια φορά την εβδομάδα. Ακόμη αποφασίσθηκε να εξεταστεί να δοθεί η δυνατότητα σε όσα καταστήματα το επιθυμούν, με την έκδοση ειδικής κάρτας, να παρέχουν έκπτωση στους τουρίστες καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ηράκλειο.

Εκτός του αντιπεριφερειάρχη, στη σύσκεψη πήραν ακόμη μέρος ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης, ο διευθυντής της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Φουντουλάκης, ο γγ του Συνδέσμου Τουριστικών-Ταξιδιωτικών Γραφείων Ηρακλείου Δημήτρης Διβόλης, ο γγ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Βασίλης Εφραίμογλου, καθώς και μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου.