Απώλεια εσόδων συνιστούν για το Δήμο Βόλου τα ανοίκιαστα αναψυκτήρια στο πάρκο Αναύρου και το πάρκο Αλυκών. Το καλοκαίρι τελειώνει, οι διαγωνισμοί όμως για την ενοικίαση των χώρων δεν έχουν ολοκληρωθεί και τα δημοτικά ταμεία μετρούν απώλειες μερικών χιλιάδων ευρώ.

Για το δημοτικό αναψυκτήριο στο πάρκο Αναύρου, πρώην Ισαλος, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε δύο φορές άγονος. «Η εκκίνηση του διαγωνισμού με μίσθωμα 50.000 ευρώ που αφορά στην προ κρίσης εποχή είχε αποτέλεσμα να μην τελεσφορήσει δύο φορές η διαγωνιστική διαδικασία», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ηλίας Ξηρακιάς.

Τέσσερις υποψήφιοι επιχειρηματίες κατέθεσαν προ ημερών οικονομικές προσφορές που ξεκινούν από 24.000 ευρώ και φθάνουν έως και τις 30.000 ευρώ για την ενοικίαση του αναψυκτηρίου- φιλέτο, ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση, αλλά και να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Η τιμή εκκίνησης αναμένεται να κατέβει στο μισό, στα 25.000 ευρώ, προκειμένου το δημοτικό αναψυκτήριο να αποδώσει έστω και λιγότερα -σε σχέση με το ύψος της προηγούμενης μίσθωσης- έσοδα στα ταμεία του Δήμου.

Οι όροι του διαγωνισμού αναμένεται να αποφασιστούν στην επόμενη και τελευταία με την παρούσα Δημοτική Αρχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Σε εκκρεμότητα είναι εξάλλου και ο διαγωνισμός για το δημοτικό αναψυκτήριο στο πάρκο Αλυκών, ο πρώην ιδιοκτήτης του οποίου αναγκάστηκε να το αφήσει, επειδή δεν έβγαινε οικονομικά.

Ανοίγει η πλαζ

Στο μεταξύ ζήτημα ημερών αποτελεί η λειτουργία της πλαζ Αλυκών. Ο χώρος είναι σχεδόν έτοιμος για να λειτουργήσει με τα βασικά (κυλικείο, ξαπλώστρες).

Απομένουν τυπικές υπογραφές πριν ανοίξει και επίσημα η είσοδος της πλαζ, η οποία από τη νέα σεζόν σχεδιάζεται να λειτουργήσει με θαλάσσια σπορ, εσωτερικό πάρκινγκ και εστιατόριο.

Πηγή: taxydromos.gr