H Xenia 2019, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί 23-25 Νοεμβρίου, θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά το κομβικό φόρουμ των επενδυτικών επιλογών της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας.

Με 550 κορυφαίους εκθέτες -όλη την αφρόκρεμα της προμηθευτικής και κατασκευαστικής αγοράς του ξενοδοχειακού κλάδου- και με 45.000 εξαιρετικά ποιοτικούς αναμενόμενους επισκέπτες, που καθορίζουν με τις επενδυτικές επιλογές τους το συνολικό προσανατολισμό της ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας, η Xenia 2019 θα υπηρετήσει για ακόμα μία φορά τον premium χαρακτήρα της.

Παράλληλα, θα αποτελέσει το ιδανικό περιβάλλον εμπειριών, τάσεων, καινοτομιών, λύσεων και έμπνευσης για τους χιλιάδες επιχειρηματίες και στελέχη της Τουριστικής Βιομηχανίας, που αναμένεται να την επισκεφτούν, αλλά και μέσω του μεγάλου αριθμού των εκθετών και των εκθεμάτων τους, θα γίνει η κατάλληλη πλατφόρμα για εμπορικές επαφές και συμφωνίες.

Η έκθεση Xenia για ακόμη μία χρονιά θα δώσει τη δυνατότητα στους χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου που θα την επισκεφτούν, να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, για καινοτόμα προϊόντα, αλλά και για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην κατασκευή, τη διακόσμηση, την τροφοδοσία και το e-marketing των ξενοδοχείων, καθώς και των τουριστικών καταλυμάτων γενικότερα.

Οι 550 εκθέτες της Xenia έρχονται να καλύψουν κάθε ανάγκη που μπορεί να έχει ο σύγχρονος ξενοδόχος, παρουσιάζοντας μία τεράστια γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών. Οι ιδιοκτήτες, αλλά και τα στελέχη των ξενοδοχείων που θα την επισκεφτούν, θα συνομιλήσουν μαζί τους για τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους, θα μπορέσουν να βρουν κάτω από την ίδια στέγη όλες τις λύσεις στα θέματα που απασχολούν το ξενοδοχείο τους, θα βρουν τα προϊόντα που αναζητούν από πρώτο χέρι και θα μπορέσουν να φύγουν από την έκθεση με πραγματικές προτάσεις και ιδέες αλλά και φυσικά τέλος να συγκρίνουν τιμές και να κλείσουν απευθείας εμπορικές συμφωνίες.

Η Xenia θα αποτελέσει και φέτος το πλέον επιδραστικό φόρουμ και πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών παρουσιάζοντας όλες τις πρωτοπόρες τάσεις και εξελίξεις του ξενοδοχειακού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο, βάζοντας έτσι τη σφραγίδα της στην πορεία ανάπτυξης του ελληνικού Τουρισμού.

Οι εταιρείες leader του κατασκευαστικού κλάδου στην Xenia 2019

Η Xenia 2019 έρχεται με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στον τομέα των κατασκευών, της ανακαίνισης και της εξοικονόμησης ενέργειας για τα ξενοδοχεία. Το νευραλγικό αυτό κομμάτι κάθε τουριστικής επιχείρησης, που επενδύει στις υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις και παροχές προς τους φιλοξενούμενους, φέτος θα έχει ακόμα περισσότερους εκθέτες, καλύπτοντας μεγαλύτερη εκθεσιακή επιφάνεια σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Περισσότερα από 160 περίπτερα, ανάμεσα στο οποία συγκαταλέγονται κι εκείνα των επιχειρήσεων leader του κλάδου, θα καλύψουν μία καθαρή επιφάνεια 12.500 τ.μ. Κάτι που μεταφράζεται σε υπερκάλυψη του Hall 2 καθώς και σημαντικού μέρους του Hall 1. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους με συμβόλαιο, βρίσκονται μερικές από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες του κλάδου.

Μέσα από τον κατασκευαστικό τομέα της Xenia 2019 θα παρουσιαστεί ένα πανόραμα καινοτόμων λύσεων, νέων τεχνολογιών και προϊόντων αιχμής για την κατασκευή, την ανακαίνιση, τη διακόσμηση και την εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα. Η δε επέκταση του τομέα σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, εξασφαλίζει ακόμα περισσότερες προτάσεις και ιδέες σε συνδυασμό με την δυνατότητα για ακόμα πιο ποιοτική παρουσίασή τους.

Οι experts του digital hoteling στο Digi Hotel της έκθεσης

Καταξιωμένα στελέχη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και ειδικοί της αγοράς του digital marketing, θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν το μπουκέτο των θεμάτων του Digi Hotel μέσα από ένα πολύωρο πρόγραμμα, στο ειδικά διαμορφωμένο stage της εκδήλωσης. Τα θέματα, χωρισμένα σε ενότητες, θα δώσουν το στίγμα των εξελίξεων της παγκόσμιας αγοράς. Μέσα από πάνελς και εξειδικευμένες ομιλίες και παραδείγματα θα πραγματοποιηθεί η χαρτογράφηση της digital αγοράς της βιομηχανίας της φιλοξενίας.

Με τα πιο επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον Έλληνα ξενοδόχο, μέσα από το Digi Hotel θα δοθούν λύσεις και απαντήσεις, για τη Digital Στρατηγική του ξενοδοχείου σε περιόδους μειωμένης τουριστικής κίνησης, ενώ θα αναλυθεί με μεγάλη λεπτομέρεια όλο το θέμα των ψηφιακών πωλήσεων.

Hotel Megatrends Project – Το μεγαλύτερο εκθεσιακό project που έχει γίνει στην Ελλάδα

Σε συνέχεια της περσινής απολύτως επιτυχημένης παρουσίασης του καινοτόμου project της έκθεσης Xenia, Hotel Megatrends, η διοργανώτρια εταιρεία, FORUM SA, παρουσιάζει το Hotel Megatrends 2019 στο πλαίσιο της Xenia 2019 που θα πραγματοποιηθεί 23-25 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo.

Με κεντρικό θέμα «Καινοτομία και παράδοση», το project επιστρέφει δυναμικά για να παρουσιάσει όλες τις νέες τάσεις της φιλοξενίας και να δώσει ιδέες, προτάσεις και λύσεις για το ξενοδοχείο του αύριο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Πέντε φημισμένοι αρχιτέκτονες και designers θα παρουσιάσουν αντιστοίχως πέντε καινοτόμα concepts χώρων φιλοξενίας σε μια επιφάνεια 355 τ.μ. στο Hall 1 του εκθεσιακού κέντρου, τοποθετώντας την αρχιτεκτονική και το design στο επίκεντρο ως βασικά εργαλεία δημιουργίας υπόβαθρου αξέχαστων εμπειριών.

Πέραν της εμπειρίας που το κοινό της έκθεσης θα βιώσει μέσα από την περιήγηση του στην εγκατάσταση του Hotel Megatrends project, θα έχει επίσης την ευκαιρία να ακούσει τους ειδικούς πάνω σε μια σειρά θεμάτων αιχμής σε ένα ειδικά διαμορφωμένο stage 100 τ.μ., στο Hall 1. Θα παρουσιαστούν ενδιαφέροντα θέματα σε σχέση με τo Design, την Αρχιτεκτονική, το Wellbeing, την Αειφορία και την Τεχνολογία.

Architects Lounge από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον ενεργό του ρόλο στην ουσιαστική σύνδεση της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής με την Ελληνική Ξενοδοχεία, συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση Xenia. Συγκεκριμένα, επιμελείται τον σχεδιασμό και κατασκευή του Architects Lounge, έναν χώρο ο οποίος θα αποτελεί μέρος μιας συνολικής εκθεσιακής εμπειρίας αφού θα βρίσκεται δίπλα στα Hotel Megatrends project και Hotel Megatrends/ Talks Stage.

Σε αυτόν τον χώρο θα παρουσιαστεί μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας στην οποία θα αποτυπώνεται η σχέση της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής με το Ελληνικό Ξενοδοχείο, μέσα από μια ιστορική αναδρομή. Παράλληλα, το Architects Lounge θα αποσκοπεί να μετατραπεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σε ένα σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων του κόσμου Αρχιτεκτονικής & Design αλλά και networking μεταξύ αρχιτεκτόνων και στελεχών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Hotel Megatrend Project μπορείτε να επισκεφτείτε το site της Xenia.