Η δημοφιλής πλατφόρμα μουσικής Spotify λανσάρει μια νέα λειτουργία, σύμφωνα με την οποία ο κάθε χρήστης θα έχει τον προσωπικό του DJ στο κινητό του.

Είναι γνωστό πως καμία εφαρμογή δεν είναι τόσο εξατομικευμένη στα γούστα του κάθε χρήστη, όσο είναι το Spotify. Οι λειτουργίες του, όπως το Discover Weekly ή το Wrapped, βοηθούν στο να ακούει ο καθένας αλλά και να ανακαλύπτει τραγούδια που ανήκουν στα προσωπικά του μουσικά γούστα.

Όπως ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες, το Spotify θα πάει τη χρήση αυτή ένα βήμα πιο μακριά, καθώς με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα προσφέρει στους χρήστες έναν ακόμα πιο εξατομικευμένο τρόπο να ακούν τη μουσική που αρέσει στους ίδιους, χαρίζοντάς τους, ταυτόχρονα, πληροφορίες για το κάθε τραγούδι.

Ο νέος DJ του Spotify είναι ένας καινοτόμος οδηγός τεχνητής νοημοσύνης που γνωρίζει τον κάθε χρήστη και τα μουσικά του γούστα τόσο καλά, ώστε να μπορεί να επιλέξει τι θα παίξει για αυτόν. Αυτή η λειτουργία, η οποία είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, θα προσφέρει μια λίστα τραγουδιών μαζί με σχόλια γύρω από τα κομμάτια και τους καλλιτέχνες, συνοδευόμενα από τη φωνή του Xavier “X” Jernigan.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει το Spotify έως τώρα, ο AI DJ θα ταξινομεί την πιο πρόσφατη μουσική του καθενός, ενώ ταυτόχρονα θα ανατρέχει σε μερικά από τα παλιά αγαπημένα του τραγούδια, δίνοντας την ευκαιρία να ακούσει κανείς παλιά τραγούδια που ίσως και να έχει ξεχάσει. Στη συνέχεια, θα επανεξετάζει τι μπορεί να αρέσει στον χρήστη και θα προσφέρει μια ροή τραγουδιών επιλεγμένων μόνο για εκείνον. Επιπλέον, θα ανανεώνει συνεχώς τη σύνθεση με βάση τα σχόλια που θα λαμβάνει.

Το κόλπο είναι να υπάρχει μια αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και του DJ. Όσο περισσότερο αναφέρει κανείς τις προτιμήσεις του στον DJ, τόσο καλύτερες θα γίνονται οι προτάσεις του. Και σε περίπτωση που ο χρήστης δε μένει ευχαριστημένος από τον AI DJ, θα μπορεί να τον απενεργοποιήσει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι υπεύθυνοι του Spotify «Σκεφτείτε το ως το καλύτερο τρόπο εξατομίκευσης του Spotify, σαν έναν AI DJ στην τσέπη σας. Ποτέ άλλοτε η ακρόαση δεν ήταν τόσο απόλυτα προσωπική για κάθε χρήστη.».

Η λειτουργία αυτή, για την ώρα, είναι διαθέσιμη σε Αμερική και Καναδά, ενώ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στον υπόλοιπο κόσμο, σε iOS και Android.