Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες το τελευταίο διάστημα στο Twitter και ο Έλον Μασκ έχει φέρει τα πάνω κάτω στην εταιρεία. Πριν από δύο ημέρες, ο μεγιστάνας προσπάθησε να καθησυχάσει τις μεγάλες εταιρείες που διαφημίζονται στο Twitter και να τις πείσει πως η χαοτική απόκτηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον ίδιο δεν θα βλάψει τα brands τους.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι ορισμένα «χαζά πράγματα» μπορεί να συμβούν στην πορεία προς τη δημιουργία αυτού που ο ίδιος λέει ότι θα είναι μια καλύτερη, ασφαλέστερη εμπειρία για τον χρήστη.

Η τελευταία του κίνηση προς την κατεύθυνση των διαφημιζόμενων, στους οποίους η εταιρεία βασίζεται για τα έσοδά της, ήταν η απόφαση του Μασκ να καταργήσει μια νέα, official (επίσημη) ταμπέλα σε μεγάλους λογαριασμούς του Twitter λίγες ώρες αφού τέθηκε σε λειτουργία, σύμφωνα με το Associated Press.

Το Twitter άρχισε να βάζει τις γκρι ενδείξεις σε κάποιους επιφανείς λογαριασμούς την Τετάρτη, περιλαμβανομένων brands όπως η Coca-Cola, η Nike και η Apple, για να υποδεικνύει την αυθεντικότητά τους. Μερικές ώρες αργότερα, άρχισαν να εξαφανίζονται.

«Πέρα από το ότι ήταν εφιάλτης από αισθητικής άποψης όταν κοιτούσες το feed του Twitter, ήταν άλλος ένας τρόπος δημιουργίας ενός συστήματος δύο κατηγοριών» είπε ο δισεκατομμυριούχος CEO της εταιρείας σε συζήτηση με μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Twitter. «Δεν αντιμετώπιζε το κύριο πρόβλημα».

Τα σχόλια του Έλον Μασκ ήταν τα πιο εκτενή του ως προς το μέλλον του Twitter από τότε που ολοκλήρωσε την ύψους 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας, αργά τον προηγούμενο μήνα.

Η σύγχυση στο Twitter συνεχίστηκε την Τετάρτη. Η κυκλοφορία ώρες νωρίτερα των «επίσημων» ετικετών έμοιαζε αυθαίρετη, με ορισμένους πολιτικούς, ειδησεογραφικά πρακτορεία και γνωστές προσωπικότητες να λαμβάνουν την ετικέτα και άλλους όχι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το αν οι χρήστες μπορούσαν να δουν την ετικέτα official ενός λογαριασμού φαινόταν να εξαρτάται από τη χώρα στην οποία βρίσκονταν. Μετά άρχισαν να εξαφανίζονται…

Ο YouTuber και συγγραφέας John Green έλαβε την ετικέτα, όμως ο μικρότερος αδερφός του και συνέταιρος στο vlogging Hank Green όχι. Και μετά η ετικέτα του John Green εξαφανίστηκε. Το ίδιο και με τον YouTuber, Marques Brownlee.

«Μόλις το σκότωσα», ήταν η απάντηση του Έλον Μασκ, αν και αρχικά δεν ήταν σαφές αν μιλούσε μόνο για τον Brownlee ή για ολόκληρο το πρότζεκτ.