Μπορεί να μοιάζουν και οι δύο σαν φωτογραφίες του διάσημου ηθοποιού Morgan Freeman αλλά στην πραγματικότητα η μία- δεξιά- είναι αποτέλεσμα ζωγραφικής με τα δάχτυλα που φτιάχτηκε με τη χρήση μόνο ενός iPad και η άλλη- αριστερά- μια πραγματική φωτογραφία του ηθοποιού.

Υπεύθυνος για αυτή τη δουλειά είναι ο Βρετανός καλλιτέχνης Kyle Lambert που έφτιαξε και το βίντεο στο οποίο καταγράφεται η επίμονη και επίπονη προσπάθειά του- την οποία έχουν ήδη παρακολουθήσει τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στο YouTube.

Η εικόνα, που βασίστηκε σε φωτογραφία του φωτογράφου Scott Gries, χρειάστηκε ένα μήνα και να ολοκληρωθεί και αποτελείται από 285.000 κινήσεις με το δάχτυλο που η μία «πατάει» πάνω στην άλλη για να φτιαχτούν όλες οι λεπτομέρειες που την κάνουν να μην ξεχωρίζει από τη φωτογραφία.

H πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί είναι η φωτογραφία του Gries και από κάτω το έργο του Lambert.

Στο βίντεο ο Lambert αποκαλύπτει πώς με εργαλείο την εφαρμογή Procreate φτιάχνει την εικόνα.

Η απίστευτη ομοιότητα μεταξύ της εικόνας και της φωτογραφίας έχει προκαλέσει και αμφιβολίες για το αν αυτά που υποστηρίζει ο Lambert είναι αλήθεια. Οι επικριτές λένε πως οι εφαρμογές όπως η Procreate επιτρέπουν στο χρήση να επεξεργάζεται εικόνες ή φωτογραφίες και να τις κάνει να μοιάζουν σαν πίνακες ζωγραφικής.

Έτσι κάποιοι λένε πως στην πραγματικότητα το βίντεο του Lambert «παίζεται» ανάποδα και πως δεν αποτελεί πραγματική αναπαράσταση του πορτραίτου του Freeman, όπως σημειώνει η Daily Mail.

Ο καλλιτέχνης έχει πάντως να επιδείξει ανάλογες δουλειές και με άλλα πρόσωπα όπως του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της Beyonce.

Ο Lambert δήλωσε πάντως πως η ολοκλήρωση του πίνακα ήταν μια μακρά διαδικασία, «αφιέρωνα πολλές ώρες κάθε μέρα, 9-10 ώρες σε μία περιοχή του προσώπου και δούλευα μέχρι να ολοκληρωθεί».