Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, οι υπολογιστές Mac φαίνεται πως ικανοποιούν το αγοραστικό κοινό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή.

Αυτό τουλάχιστον υποδεικνύει ο αμερικανικός δείκτης ικανοποίησης πελατών (ACSI), που αναλύει τα συναισθήματα των καταναλωτών απέναντι σε συσκευές και ηλεκτρονικά είδη. Συγκεκριμένα οι υπολογιστές της Apple πέτυχαν ένα σκορ 87 σε εκατοστιαία κλίμακα, ανεβαίνοντας κατά μία μονάδα μάλιστα από την περσινό ρεκόρ της και 18 από το χαμηλότερο επίπεδο πίσω το 1998.

Ο δείκτης ACSI πρόκειται για μία ολοκληρωμένη αξιολόγηση ικανοποίησης των πελατών. Σύμφωνα με την εταιρεία που την πραγματοποιεί, ετησίως διεξάγονται περί τις 70.000 συνεντεύξεις με καταναλωτές για να καθοριστεί μια σειρά μεταβλητών, συμπεριλαμβανομένου του τι θεωρεί ο καθένας ποιότητα, οι προσδοκίες των πελατών, καθώς και η σχέση κόστους απόδοσης.

Παράλληλα εξετάζει την αφοσίωση σε μάρκες, καθώς και την καταγραφή παραπόνων. Η κλίμακα που παράγεται από τον ACSI, συστάθηκε στην οικονομική σχολή του πανεπιστήμιου του Michigan.

Πηγή: proho.gr