Η Apple είναι ξεκάθαρη για τις μελλοντικές προθέσεις σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές σε iPhone, iPad, iPod touch. Οι όροι χρήσης του iTunes άλλαξαν και περιέχουν μια νέα παράγραφο που αφορά το κομμάτι των in-app purchases ή στα Ελληνικά in-app συνδρομές.

Οι χρήστες θα μπορούν πλέον, όχι μόνο να αγοράσουν εφαρμογές ή πρόσβαση σε περιεχόμενο αλλά να νοικιάζουν την εφαρμογή και το περιεχόμενο με συνδρομή. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο iOS 4.3 σε μερικές ημέρες και μαζί με το νέο λειτουργικό την δυνατότητα για In-App συνδρομές που θα εξυπηρετήσουν εφαρμογές περιοδικών και εφημερίδων όπως η The Daily του Rupert Murdoch.

Σύμφωνα με την Apple οι αλλαγές που έχουν γίνει στους όρους χρήσης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

“Ένα νέο κεφάλαιο που αφορά τις «In-App Συνδρομές» έχει προστεθεί στους Όρους και Προϋποθέσεις προκειμένου να εξηγήσει πώς γίνεται αυτόματη ανανέωση συνδρομών in-app, πώς μπορεί να γίνει διαχείριση της επιλογής αυτόματης ανανέωσης καθώς και απενεργοποίηση αυτής, να διευκρινίσει ότι δικαιούστε αναλογικά επιμεριζόμενης επιστροφής αν αποφασίσετε να καταγγείλετε την συνδρομή σας εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία αγοράς, καθώς και ότι ενδέχεται να ζητήσουμε από εσάς την άδεια να κοινοποιήσουμε στον Εκδότη προσωπικές σας πληροφορίες για εμπορικούς προωθητικούς σκοπούς”.

Δεν θα μου φανεί περίεργο εκτός από εφημερίδες και περιοδικά να δούμε εφαρμογές που θα αντικαταστήσουν πλέον τις επι πληρωμή και δωρεάν εκδόσεις μέσα από την επιλογή των In-App συνδρομών. Οι εφαρμογές θα λειτουργούν όπως και οι δωρεάν εφαμοργές αλλά με ένα και μόνο tap θα μετατρέπονται σε PRO έκδοση χωρίς διαφημίσεις. Τα επί πληρωμή iPhone, iPad, iPod touch apps μπορούν να προσφέρουν επιπλέον πληροφορίες και περιεχόμενο μόνο όταν αυτό είναι αναγκαίο και απαραίτητο με συνδρομές μιας ημέρας ή μιας εβδομάδας, όσο δηλαδή και η ανάγκη σε ένα ταξίδι.

Η Apple δεν είναι η μόνο εταιρεία που δουλεύει στην ιδέα των πληρωμών μέσα από τις εφαρμογές. Η Nokia έχει ήδη παρουσιάσει την δική της λύση ενώ πριν από λίγο καιρό η Rovio (η εταιρεία που φτιάχνει το Angry Birds) ανακοίνωσε ότι ασχολείται με το Rovio Bad Piggy Bank για το Android.

Πηγή: pestaola.gr