Τις αντιπάλους τους στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League έμαθαν οι ελληνικές ομάδας. Η κλήρωση έφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ την Έστερσουντ, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.

Σίγουρα για το «τριφύλλι» αυτή ήταν η πιο δύσκολη δυνατή κλήρωση, για την Ένωση η τύχη της χαμογέλασε λιγάκι, μετά το κακό παιχνίδι που της έπαιξε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε ούτως ή άλλως το πιο εύκολο έργο από όλες τις ελληνικές ομάδες.

Η ΑΕΚ απέφυγε να βρει στον δρόμο της μία εκ των Μίλαν (Ιταλία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Κράσνονταρ (Ρωσία), και Αούστρια Βιέννης (Αυστρία).

Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα προτιμούσε να αντιμετωπίσει μια εκ των Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), Μπράγκα (Πορτογαλία) και Μίντιλαντ (Δανία), ενώ στους υποψήφιους αντιπάλους του ήταν και η Έβερτον (Αγγλία).

Όσο για τον ΠΑΟΚ, που ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα στο γκρουπ των ισχυρών, δεν θα παίξει τελικά με Βιντεότον (Ουγγαρία), Σερίφ (Μολδαβία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Ουτρέχτη (Ολλανδία) και Ντομζάλε (Σλοβενία).

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια:

Σκεντίγια – Μίλαν

Απόλλων Λεμεσού – Μίντιλαντ

Παναθηναϊκός – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Όσιγιεκ – Αούστρια Βιέννης

Ερυθρός Αστέρας – Κράσνονταρ

Μπριζ – ΑΕΚ

Χαφναρφιόρντουρ – Μπράγκα

Έβερτον – Χάιντουκ Σπλιτ

Βιτορούλ – Ζάλτσμπουργκ

Μαρίτιμο – Ντιναμό Κιέβου

Βάρνταρ – Φενέρμπαχτσε

Ντομζάλε – Μαρσέιγ

Άλταχ – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ουτρέχτη – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Παρτιζάν – Βιντεότον

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Ολεκσάντρια

Άγιαξ – Ρόζενμποργκ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σκεντέρμπεου

Λέγκια Βαρσοβίας – Σερίφ Τιρασπόλ

Βικτόρια Πλζεν – ΑΕΚ Λάρνακας

ΠΑΟΚ – Έστερσουντ

Λουντογκόρετς – Σούντουβα