Η σεζόν τελείωσε για την ΑΕΚ, όχι με τον τρόπο που θα ήθελαν όλοι στην ομάδα, καθώς μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος, ήρθε η ήττα και η κακή εμφάνιση στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τα όσα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, δημιούργησαν σκέψεις στους ανθρώπους της Ένωσης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει μιλήσει για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του και βάσει των όσων άφησε να φανούν, οι πιθανότητες να παραμείνει είναι περισσότερες από το να φύγει. Βάσει αυτού, ο σχεδιασμός της νέας σεζόν θα τρέξει με εκείνον στον πάγκο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport», ο Ισπανός δεν έχει στα πλάνα του τον Όγκνιεν Βράνιες, περισσότερο για πειθαρχικούς παρά για αγωνιστικούς λόγους. Ο Βόσνιος αμυντικός «κρέμασε» για ακόμη μια φορά την ομάδα του με τη συμπεριφορά του, καθώς δευτερόλεπτα μετά την αποβολή του Μαουρίσιο, πήγε για τσαμπουκά, με αποτέλεσμα να αφήσει και την ΑΕΚ με δέκα παίκτες.

Τα ριπλέι έδειξαν ότι ο Βράνιες δεν έκανε κάτι τόσο έντονο που να δικαιολογούσε τη δεύτερη κίτρινη του Μπορμπαλάν, όμως όλοι επισήμαναν στο ΟΑΚΑ πως δεν είχε κανέναν λόγο να εμπλακεί στη φάση και να ρισκάρει αυτό που ήρθε ως αποτέλεσμα. Επίσης, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερε να ελέγξει τα νεύρα του.

Ο Βόσνιος μένει ελεύθερος το 2019 και για να συνεχίσει και για άλλα χρόνια στην Ένωση αξιώνει συμβόλαιο με αποδοχές που υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ. Όλα αυτά, κάνουν πολύ πιθανό το σενάριο να πωληθεί αυτό το καλοκαίρι.

Ανατροπή μπορεί να υπάρξει, από την άλλη, στο θέμα του Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος φαινόταν δεδομένο ότι θα αποχωρούσε από τον «δικέφαλο». Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ώρα για Σπορ», υπάρχουν εσχάτως πολύ σοβαρές ενδείξεις πως το κεφάλαιο της παραμονής του Σουηδού μέσου δεν έχει κλείσει αρνητικά.

Ο Γιόχανσον είδε πως η αποκατάσταση που ακολούθησε στη Σουηδία δεν απέδωσε στον βαθμό που θα ήθελε και έχασε με αυτόν τον τρόπο και το Μουντιάλ. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην Ελλάδα και δείχνει να αισθάνεται καλά στο περιβάλλον της ομάδας, παρόλο που ήταν «ξεκομμένος» από αυτήν για περίπου έξι μήνες.

Άλιστα, δεν έχει βρει κάποια καλή πρόταση και φαίνεται πως είναι πιθανό να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, η οποία και τον στήριξε, παρά τα… τερτίπια του. Το γεγονός ότι η Ένωση ουσιαστικά δεν τον αντικατέστησε ποτέ, είναι ένα ακόμη στοιχείο. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, με τις πρώτες γέφυρες επικοινωνίας να έχουν δημιουργηθεί.