Βέβαιος για την ανάκαμψη της Εθνικής στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, εμφανίστηκε ο Δήμος Ντικούδης με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος άσος αφού τόνισε πως οι δύο σερί ήττες από Ιταλία και Φινλανδία οφείλονταν στις μεταπτώσεις της «επίσημης αγαπημένης», στη συνέχεια υπογράμμισε πως η ομάδα διαθέτει εμπειρίες, βάθος και ταλέντο για να προχωρήσει στη διοργάνωση.

«Σαν 12άδα πιθανώς να είμαστε καλύτεροι και από το ρόστερ της Ισπανίας», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ για την κριτική των τελευταίων ημερών, πρόσθεσε: «Τα παιδιά δεν νομίζω πως επηρεάζονται αρνητικά».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Δήμος Ντικούδης:

Για τις δύο ήττες με Ιταλία και Φινλανδία: «Υπάρχουν πράγματα που δεν εξηγούνται εύκολα, όταν είσαι εκτός ομάδας. Όταν παίζεις τόσο οργανωμένο μπάσκετ κόντρα στην Τουρκία και στη συνέχεια κάνεις μια τέτοια ήττα με την Φινλανδία ή ακόμα και από την Ιταλία, που την θεωρώ κατώτερη ομάδα, μου δείχνει εμένα πως η Εθνική έχει μεγάλες μεταπτώσεις. Αυτό είναι το κλειδί. Αν παίξει με βάση τα στάνταρ, δύσκολα θα χάσει. Αν επιτρέπει ξανά εύκολα καλάθια, αν κάνει νέες νωχελικές εμφανίσεις, τότε μπορεί να ηττηθεί από τον καθένα».

Για τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ: «Μπορούμε να ξαναδούμε την ομάδα των πρώτων παιχνιδιών. Εξαρτάται από τα παιδιά. Έχουν δυνατότητες και πλέον είναι θέμα εσωτερικό να βρεθούν πάλι και να εμφανίσουν ξανά πολύ καλό πρόσωπο. «Δεν είναι μικρό το διάστημα. Τα παιδιά είναι έμπειρα τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Τα ξέρουν αυτά τα τουρνουά. Οι 2-3 μέρες τώρα που πέρασαν είναι αρκετές για να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να παίξουν με τα δικά τους στάνταρ». Θέλω να ποντάρω πως θα τα καταφέρουμε. Ελπίζω να αφήσαμε στο Κόπερ τις όποιες μεταπτώσεις της πρώτης φάσης. Ελπίζω να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ».

Για το προσόν της Εθνικής: «Η Εθνική ανέκαθεν είχε ως προσόν το δυνατό σύνολο, όπου όλα τα χρόνια δεν υπήρχαν βασικοί και αναπληρωματικοί. Ο καθένας μπορούσε να κάνει την διαφορά και αυτό πιστεύω και σε αυτή την ομάδα. Έχουμε βάθος, ταλέντο και νομίζω πως σαν 12άδα είμαστε καλύτεροι από τους Ισπανούς. Είναι θέμα ομαδικότητας, να μπούμε να παίξουμε το στυλ του παιχνιδιού μας. Αν δείξουμε αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε».

Για την κριτική που γίνεται:
«Όλες οι υπερβολές που ακούστηκαν, έφτασαν στα αυτιά των παιδιών δεδομένα. Πάντως δεν νομίζω πως ήταν κακό που δημιουργήθηκαν προσδοκίες μετά το ματς με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει πως έχεις όντως δυνατότητες για μεγάλα πράγματα. Το κακό είναι τη μία να παίζεις ως πρωταθλητής Ευρώπης και την άλλη σαν την… Σουηδία. Τα παιδιά δεν νομίζω πως θα επηρεαστούν αρνητικά. Έχουν μάθει να ζουν με την κριτική, όταν αγωνίζονται σε μεγάλους συλλόγους».

Πηγή: Sport-fm.gr