Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (30/8) ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιζε για τη νίκη και στη ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι παρά το 3-1 στο Καραϊσκάκη που τον έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και η επιβεβαίωση ήρθε στον αγωνιστικό χώρο με τα γκολ των Μασούρα, Μπιέλ, Ρέτσο για το 3-0, το οποίο θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη, όπως είχε φανεί και πριν μια εβδομάδα στο Φάληρο, οπότε όλοι περίμεναν από τους Ερυθρόλευκους να κυριαρχήσουν και στη ρεβάνς. Και το έκαναν. Μετά το πρώτο 10λεπτο που πέρασε χωρίς να γίνει κάτι αξιοσημείωτο, στο 12′ η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πλησίασε για πρώτη φορά στο γκολ με το σουτ του Έσε που κόντραρε και σε αντίπαλο και κατέληξε στο δοκάρι.

Σχεδόν ένα 10λεπτο μετά, στο 21′, ήταν η σειρά του Ρέτσου να αγγίξει το γκολ με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Σαμούροβιτς έκανε εντυπωσιακή απόκρουση και στην επαναφορά ο Μασούρας δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Αυτό, όμως, θα το έκανε στη συνέχεια…

Στο 34′ ο Βρουσάι έδωσε στον Μπιέλ και ο Ισπανός έστρωσε για τον Μασούρα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 0-1, σφραγίζοντας την πρόκριση των Πειραιωτών, οι οποίοι έψαξαν κι άλλο γκολ πριν το ημίχρονο και το βρήκαν.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η συνεργασία των Βρουσάι και Μπιέλ είχε ως αποτέλεσμα ο Ισπανός να πατήσει περιοχή, να αποφύγει έναν αντίπαλο και να εκτελέσει για το 0-2, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο ημίχρονο.

Και με όμορφο τρόπο άρχισε και το δεύτερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν άργησε να σκοράρει ξανά: Κόρνετ του Φορτούνη στο 53′, κεφαλιά του Ρέτσου και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Και από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνεθ συνέχισε τις αλλαγές που είχε αρχίσει από το 46′ και οι Ερυθρόλευκοι ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση, με τους οπαδούς τους να τραγουδούν συνεχώς.

Οι Πειραιώτες ήλεγχαν σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι και πατούσαν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, παρ’ όλα αυτά το σκορ δεν ανέβηκε κι άλλο αφού πάντα γινόταν κάποιο λάθος είτε στην τελική πάσα είτε στο τελείωμα. Μικρό το κακό, όμως, από τη στιγμή που όλα είχαν κριθεί από νωρίς.

Τσουκαρίτσκι: Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς, Τόσιτς, Στάνκοβιτς (78′ Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (64′ Αχλίνβι), Νίκσεβιτς, Γιάνκοβιτς (46′ Γκόμες), Ιβάνοβιτς (78′ Οβούσου).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Βρουσάι, Φρέιρε, Ρέτσος (58′ Πορόσο), Ροντινέι, Καμαρά (46′ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Μπιέλ, Φορτούνης (57′ Σκάρπα), Μασούρας (68′ Ζοάο Καρβάλιο), Ελ Καμπί (46′ Ελ Αραμπί).