Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 από την Αντβέρπ στην «OPAP Arena» στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα playoffs του Champions League και με συνολικό σκορ 3-1 εις βάρος της στη σειρά αποκλείστηκε από τη διοργάνωση και πλέον θα συνεχίσει στο Europa League. Παρόλο που στο εσωτερικό της δίνουν αξία στη συμμετοχή σ’ έναν ευρωπαϊκό όμιλο η απογοήτευση είναι έκδηλη για το τέλος του… ονείρου, όπως το χαρακτήρισε ο προπονητής της Ματίας Αλμέιδα.

Μετά το τέλος του ματς ο Αργεντινός τεχνικός τόνισε στην κάμερα της Cosmote TV: «Οι μικρές λεπτομέρειες πάντα κάνουν τη διαφορά. Όποιος θέλει να συμμετέχει σε υψηλό επίπεδο δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοια λάθη. Με ένα μικρό λάθος μπορείς να μείνεις εκτός. Έτσι κι έγινε».

Κι έπειτα αναφέρθηκε για τη συμμετοχή της ομάδας στο Europa League: «Από τη μια μπορούμε να πούμε ότι καταφέραμε έναν βασικό στόχο που είχαμε, αλλά χάσαμε ένα όνειρο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να συνεχίσουμε».

Αραούχο: «Η Άντβερπ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, εμείς όχι»

Από τη μεριά του, ο Σέρχιο Αραούχο μιλώντας στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, δήλωσε: «Η αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που έκανε και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, εμείς όχι. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια, μας το είπε και ο προπονητής μας πως θα πρέπει να εκμεταλλεύεσαι την κάθε ευκαιρία καθώς μπορεί να μείνεις πίσω» και πρόσθεσε: «Η αντίπαλος μπόρεσε και σκόραρε και εδώ. Η αλήθεια είναι πως έκανε το δικό της παιχνίδι. Ήξερε τι πρέπει να κάνει και έκανε γκολ τις ευκαιρίες. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε με ηρεμία και υπομονή αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για τη συνέχεια στους ομίλους του Europa League, είπε: «Θεωρώ πως πρόκληση αποτελεί το επόμενο παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή (σ.σ. με τον Βόλο εκτός έδρας). Γιατί στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος, στην έδρα μας κιόλας, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Για αυτό πρέπει να καθαρίσουμε το κεφάλι μας και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι».

Μάνταλος: «Δεν πρέπει να αφήσουμε την ήττα να μας επηρεάσει»

Δηλώσεις στο μικρόφωνο του Mega έκανε ο Πέτρος Μάνταλος μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Αντβέρπ. Ο Έλληνας διεθνής μέσος μίλησε για το αποτέλεσμα αλλά και για τη συνέχεια στην Ευρώπη.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για 90 λεπτά, δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δε βάλαμε γκολ, μας έβαλαν δύο σε δύο αντεπιθέσεις και είμαστε εκτός του μεγάλου στόχου μας», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο, η Αντβέρπ έδειξε ότι είναι δυνατή ομάδα, πειθαρχημένη, έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Το ξέραμε, στα δύο παιχνίδια θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει κάτι καλύτερο από δύο ήττες».

Για τη συνέχεια, τόνισε: «Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας επηρεάσει αυτή η ήττα. Μας στενοχωρεί, αλλά θα παίξουμε στο Europa League, είναι καλό για μας γιατί πέρσι δεν παίξαμε Ευρώπη. Δε θα μας πάρει από κάτω, από αυτές τις ήττες παίρνεις δύναμη. Να γίνει η κλήρωση και θα είμαστε μία ομάδα που θα προσπαθεί μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη».