Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την πραγματικότητα που περιμένει τον Παναθηναϊκό, μιλώντας στη πρώτη προπόνηση για το 2011. «Στο χέρι μας είναι να φτιάξουμε την χρονιά και να είναι καλή για εμάς» είπε στους παίκτες του ο Πορτογάλος τεχνικός και η πρώτη ευκαιρία για να «γλυκάνει» από την αρχή το νέο έτος είναι την Τρίτη στα Πηγάδια.

Φυσικά, η «μονομαχία» με την Ξάνθη δεν είναι απλά ένα παιχνίδι για το «τριφύλλι». Είναι… τελικός, είναι μάχη επιβίωσης, είναι ένας ματς δίχως αύριο.

Βαθμολογικά ζωντανός

Έχοντας αφήσει το 2010 με μια ντουζίνα αγωνιστικές πληγές, ο βαθμολογικός πίνακας είναι ξεκάθαρος. Όσο και τα μηνύματα που στέλνει.
Το -5 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό είναι απαγορευτικό και μόνο να σκεφτείς την γκέλα. Οι τρεις βαθμοί είναι μονόδρομος. Αλλιώς… χαιρετάς από τόσο νωρίς τις πιθανότητες να διεκδικήσεις μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα.

Θέμα αυτοπεποίθησης και ηρεμίας

Είναι κοινό μυστικό ότι το κλίμα στην Παιανία δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Τα άσχημα αποτελέσματα πάντα επιβαρύνουν τις «άρρωστες» καταστάσεις. Η ψυχολογία των παικτών χρειάζεται άμεσα μια τόνωση ηθικού ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η καλύτερη ευκαιρία, με ένα «τρίποντο» να ανέβουν ψυχολογικά άπαντες.

Παράλληλα, στο όλο κλίμα αμφισβήτησης ένα πέρασμα από τα Πηγάδια δίνει την απαραίτητη ηρεμία που χρειάζεται μια ομάδα για να συνεχίσει. Και η η κατάσταση της ηρεμίας είναι άγνωστη εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό.

Πηγή: gazzetta.gr