Με τον Αλεξανδρόπουλο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ ως Ερυθρόλευκους και μάλιστα στο 96ο λεπτό, λίγο πριν το ματς οδηγηθεί στην παράταση δηλαδή, ο Ολυμπιακός, για τον οποίο αποβλήθηκε στο 100′ ο Ροντινέι, πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Γκενκ που είχε μείνει με 10 παίκτες και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 1-0 στο Καραϊσκάκη πριν μία εβδομάδα εξασφάλισε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι.

Οι Βέλγοι είχαν κάνει σαφές τις προηγούμενες μέρες ότι θα επιχειρήσουν να επιτεθούν από νωρίς και όντως το έκαναν, από την αριστερή πλευρά κυρίως, χωρίς όμως να έχουν κάποια μεγάλη φάση. Οι Πειραιώτες, από την άλλη πλευρά, ήταν φανερό ότι δυσκολεύονταν στο να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν μπάλα, με συνέπεια να μην καταφέρνουν να φανούν επιθετικά. Πρόβλημα που έγινε μεγαλύτερο όταν η Γκενκ κατάφερε να ανοίξει το σκορ…

Στο 25′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για ανατροπή του Πέιντσιλ από τον Φρέιρε, με τον παίκτη των γηπεδούχων να αναλαμβάνει και την εκτέλεση αλλά ο Πασχαλάκης τον νίκησε. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε, γιατί η εξέταση του VAR έδειξε ότι δεν πατούσε στη γραμμή του τέρματος, οπότε ο ρέφερι έδωσε επανάληψη, με τον Πέιντσιλ να ευστοχεί αυτή τη φορά (1-0).

Έτσι, η Γκενκ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια και αυτό τα έλεγε όλα για την… επιθετική δραστηριότητά του. Θέλοντας, επομένως, να αλλάξει κάτι, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έβγαλε με το ξεκίνημα της επανάληψης τον Καρβάλιο και έβαλε τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος θα εξελισσόταν σε λυτρωτή.

Οι Ερυθρόλευκοι εξακολουθούσαν να έχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά το να δημιουργήσουν κάτι καλό επιθετικά, οπότε τα νέα του 65ου λεπτού, όταν οι Βέλγοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πέιντσιλ για κλωτσιά στον Κίνι, έγιναν δεκτά με ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Έχοντας, πλέον, το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος έκανε και αλλαγές, προσπάθησε να βγει μπροστά και στα τελευταία λεπτά φάνηκε και επιθετικά.

Στο 85′ οι Αλεξανδρόπουλος και Μπιέλ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Φάντερφορντ, στο 91′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων νίκησε τον Μπιέλ και σε τετ α τετ αλλά στο 96′ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο συρτό σουτ του Αλεξανδρόπουλου που έγραψε το 1-1 με το πρώτο του γκολ ως παίκτης του Ολυμπιακού, δίνοντας στην ομάδα του, η οποία έχασε στο 100′ με αποβολή τον Ροντινέι, την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League, όπου αντίπαλος θα είναι η Τσουκαρίτσκι από τη Σερβία.

Γκενκ: Φάντερφορντ, Κουέστα, Μοχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιός, Ελ Κανούς, Χροσόφσκι, Καγιεμπέ, Σορ (90′ Μπαά), Πέιντσιλ, Φαντέρα (70′ Γκαλάρσα).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά (80′ Βρουσάι), Φορτούνης (98′), Καρβάλιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (68′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (68′ Ελ Αραμπί).