Με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να είναι πολύ καλός και τους Τσιγγάρα, Σβαμπ και Ζίβκοβιτς να βρίσκουν δίχτυα, ο βελτιωμένος ΠΑΟΚ έκανε -για 60 λεπτά- την καλύτερή του εμφάνιση από την αρχή της προετοιμασίας και με το 3-2 επί της Γκενκ πήρε και την πρώτη του νίκη επί ολλανδικού εδάφους.

Οι νίκες στα φιλικά, τα αποτελέσματα γενικά, δεν παίζουν κανένα ρόλο αφού το σημαντικό είναι να κάνει ο κάθε προπονητής τις δοκιμές του, αλλά όταν δεν έχεις νικήσει σε κανένα είναι λογικό να θες να το αλλάξεις αυτό. Και οι Ασπρόμαυροι το άλλαξαν, αφού για τα πρώτα 60 λεπτά της αναμέτρησης έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση από την έναρξη της προετοιμασίας. Και αυτό φαινόταν και στο σκορ…

Στο 6′ ο Μπράντον πάσαρε στον Τσιγγάρα που με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-0, στο 12′ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Σβαμπ με προβολή έγραψε το 2-0, στο 55′ ο Ζίβκοβιτς από πάσα του Κωνσταντέλια έκανε το 3-0 και ενώ νωρίτερα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε χάσει ευκαιρίες.

Από εκεί και πέρα, με δεδομένες και τις αλλαγές που έγιναν, ο ΠΑΟΚ έχασε τον ρυθμό του και οι Βέλγοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν, αρχικά σε 3-1 με τον Σορ στο 62′ έπειτα από τραγικό λάθος του Κοτάρσκι και στη συνέχεια σε 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με το σουτ του Κάστρο στο 83′ που κόντραρε και στον Γιαξή και αιφνιδίασε τον Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι (62’ Ζ. Ζίβκοβιτς), Βιεϊρίνια (46’ Τσαούσης), Έκονγκ (46’ Μιχαηλίδης), Κουλιεράκης (46’ Νάσμπεργκ) Ράφα Σοάρες (62’ Π. Τζίμας), Τσιγγάρας (62’ Βρακάς), Σβαμπ (62’ Γιαξής), Α. Ζίβκοβιτς (62’ Ρικάρντο), Κωνσταντέλιας (62’ Μουργκ), Τάισον (46’ Νάρεϊ), Τόμας (46’ Γκορντεζιάνι, 75’ Στ. Τζίμας).