Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό αφού το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε και σύμφωνα με το Sky Italia είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει στη Φροζινόνε, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο της στη Serie A, στην οποία είχε αγωνιστεί στο παρελθόν ο Έλληνας στόπερ με Τζένοα και Μίλαν.

Οι Ερυθρόλευκοι ενημέρωσαν πριν δύο εβδομάδες τον Παπασταθόπουλο ότι δεν θα του ανανεώσουν το συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος. Έτσι, μπορούσε και μπορεί να συζητήσει με όποια ομάδα θέλει και τελικά είναι η Φροζινόνε αυτή που τον πλησίασε και είναι και πολύ κοντά στο να τον πείσει να πει το «ναι».

Όπως μετέδωσε το Sky Italia, έχοντας ανέβει στη Serie A η Φροζινόνε θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών και ο ένας εκ των δύο αναμένεται να είναι ο Sokratis, ο οποίος το 2008 είχε πάρει μεταγραφή από την ΑΕΚ στην Τζένοα και δύο χρόνια μετά, έχοντας εντυπωσιάσει με τους Γενοβέζους, είχε υπογράψει στη Μίλαν, με την οποία πανηγύρισε και την κατάκτηση του πρωταθλητής στη μοναδική σεζόν που έμεινε εκεί.