Το θέμα του Ορμπελίν Πινέδα είναι ένα από τα πιο σημαντικά που θα απασχολήσουν μέσα στο καλοκαίρι την ΑΕΚ αφού θέλει να τον αγοράσει από τη Θέλτα, την ίδια ώρα που στο Μεξικό κυκλοφορεί σενάριο που τον θέλει να αποτελεί πιθανό μεταγραφικό στόχο της Μπαρτσελόνα.

Ο 27χρονος Μεξικανός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός στην Ένωση από την ομάδα της Γαλικίας και δεν είναι κρυφό το γεγονός ότι όλοι στην ομάδα θέλουν να παραμείνει και τη νέα σεζόν. Είναι δεδομένο, επομένως, ότι η διοίκηση θα κάνει επίσημη πρόταση για την αγορά του.

Πρόταση, όμως, ενδέχεται να υπάρξει και από τη Μπαρτσελόνα. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η ιστοσελίδα «elfutbolero.com.mx» στο Μεξικό, υπογραμμίζοντας τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν οι δύο ισπανικές ομάδες και το πιο χαμηλό μπάτζετ που θα έχουν φέτος οι Καταλανοί για τις μεταγραφές.

Το γεγονός, φυσικά, ότι ο Πινέδα συνδέεται με τη Μπάρτσα αποτελεί ακόμη μία απόδειξη για το τι παίκτης είναι, με τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα και περιμένει να δει τι θα γίνει στις συζητήσεις με τη Θέλτα.