Η Βαλένθια αντιμετώπισε εντός έδρας τη Μαγιόρκα στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της La Liga και ηττήθηκε με 1-0, το γεγονός που προκάλεσε εντύπωση όμως δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα αλλά το γεγονός ότι ένας παίκτης της και συγκεκριμένα ο Μουκτάρ Ντιακαμπί αρνήθηκε να φωτογραφηθεί, όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι, με το αντιρατσιστικό πανό.

Πριν λίγες μέρες η Βαλένθια είχε υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Ισπανία έγινε πανικός λόγω των συνεχών ρατσιστικών ήχων που έκαναν οι οπαδοί της εναντίον του Βινίσιους, με τους ανθρώπους της «βασίλισσας» να αντιδρούν έντονα.

Ο ρατσισμός στα γήπεδα έγινε Νο1 θέμα συζήτησης και η Λίγκα κατηγορήθηκε ότι δεν κάνει αρκετά για να στείλει τα σωστά μηνύματα, με αποτέλεσμα πριν την έναρξη του αγώνα με τη Μαγιόρκα οι παίκτες των δύο ομάδων να φωτογραφηθούν με ένα πανό που περιείχε μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Ο Ντιακαμπί, όμως, αρνήθηκε να πάρει μέρος σε όλο αυτό και ο λόγος είναι ο εξής: Το 2021 είχε δεχθεί ο ίδιος ρατσιστική επίθεση αλλά τότε οι αντιδράσεις δεν ήταν τόσο πολλές και έντονες όσο τώρα για τον Βινίσιους, οπότε αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί απέχοντας από τη φωτογραφία.