Μία αγωνιστική απέμεινε για το τέλος της Bundesliga και η Ντόρτμουντ είναι στο +2 από τη Μπάγερν Μονάχου που παίζει στην έδρα της Κολωνίας, η οποία θα πάρει λεφτά από τη Μπορούσια αν τελικά οι Βαυαροί δεν κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Στην 34η και τελευταία αγωνιστική η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μάιντς και ξέρει ότι με νίκη θα κατακτήσει τον τίτλο. Μπορεί να το κάνει ακόμη και με ήττα, όμως, αν η Μπάγερν δεν νικήσει εκτός έδρας την Κολωνία. Η οποία, με τη σειρά της, έχει οικονομικό κίνητρο για να μη συμβεί αυτό.

Συγκεκριμένα, το περσινό καλοκαίρι η Μπορούσια απέκτησε από την Κολωνία τον Αντονί Μοντέστ για 5 εκατ. ευρώ, με το deal να προβλέπει και την καταβολή ενός μπόνους αν οι Βεστφαλοί κατακτούσαν το πρωτάθλημα. Τώρα, λοιπόν, είναι έτοιμοι να το κάνουν και η Κολωνία μπορεί να εξασφαλίσει πως αυτό θα συμβεί σίγουρα, ό,τι κι αν κάνει η Ντόρτμουντ στο δικό της παιχνίδι, αν η ίδια δεν ηττηθεί από τη Μπάγερν.

Καμία παράνομη συμφωνία, δηλαδή, αλλά ένα deal που είχε γίνει το περσινό καλοκαίρι και το οποίο, όπως ήρθαν τα πράγματα, κάνει ακόμη πιο… ιντριγκαδόρικη την τελευταία αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.