Την Τρίτη (23/5) ο Μάρτον Φούτσοβιτς αναμετρήθηκε με τον Σεμπαστιάν Μπάες στο πλαίσιο της φάσης των «32» του τουρνουά τένις της Λιόν και… άναψαν τα αίματα με τον Ούγγρο τενίστα να παραπονιέται για τη συμπεριφορά του αντιπάλου του στον διαιτητή και να χρησιμοποιεί απρεπή γλώσσα.

Στη διάρκεια του ματς, όπου ο Φούτσοβιτς ηττήθηκε με 2-0 σετ [6-4, 7-6 (7-5)] άρχισε να διαμαρτύρεται για τον τρόπο που ο Αργεντινός τενίστας πανηγύριζε τους πόντους που έπαιρνε και που τον έφερναν πιο κοντά στη νίκη. «Πόσο ετών είσαι; 12; Κάνεις σα 12χρονο», είπε στην αρχή στον Μπάες σε διάλειμμα του αγώνα και στη συνέχεια ξέσπασε.

«Αυτοί οι γ@@@οι 20άρηδες… Και δεν είναι ο μόνος», έκανε ο 31χρονος Φούτσοβιτς στο διαιτητή της αναμέτρησης και ακολούθως του είπε: «Έλεος πια, παίζουν τόσο άδικα… Φωνάζει “πάμε” σε κάθε πόντο που χάνω, ουρλιάζει σαν π@@@α». Τότε ο διαιτητής του ζήτησε να είναι προσεκτικός με τις φράσεις που χρησιμοποιεί. «Είναι λογικό να θες να μου μιλήσεις και είμαι εντάξει με αυτό, αλλά δεν θα ανεχτώ τέτοια γλώσσα. Αντιλαμβάνομαι πως είσαι απογοητευμένος και πως δεν σου αρέσει (σ.σ. η συμπεριφορά του Μπάες), αλλά δεν θέλω να ακούω τέτοιες λέξεις». «Ναι, αλλά και κάποιος το έκανε σε προηγούμενο αγώνα. Τους επιτρέπονται όλα», απάντησε ο Φούτσοβιτς. «Ξέρω τι εννοείς, αλλά αυτές οι λέξεις είναι υπερβολικές. Σε παρακαλώ μην τις χρησιμοποιείς», ανέφερε ο διαιτητής.