Η Νιούκαστλ αναζητούσε ένα βαθμό για να «σφραγίσει» την επιστροφή της στο UEFA Champions League και… ολοκλήρωσε την αποστολή καθώς έφερε 0-0 με τη Λέστερ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League.

Έτσι, τα… λεφτά από τη Σαουδική Αραβία (σ.σ. ανήκει σε κρατικό επενδυτικό fund της χώρας) έπιασαν τόπο μιας και οι «καρακάξες» θα κουνήσουν σεντόνι στη φάση των ομίλων του θεσμού τη νέα αγωνιστική περίοδο για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2002-03!

Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, η Νιούκαστλ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και είχε καλές στιγμές για να σκοράρει, αλλά της έλειψε αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, το συγκρότημα του Έντι Χάου δεν επέτρεψε πολλά – πολλά στους αντιπάλους και πέτυχε τον στόχο του. Πλέον, με τη Μάντσεστερ Σίτι πρωταθλήτρια, την Άρσεναλ δεύτερη και η Νιούκαστλ να παίρνει ακόμη ένα εισιτήριο, μένει μια τελευταία θέση για το UEFA Champions League και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται ένα βαθμό, διαφορετικά θα δώσει… ζωή στη Λίβερπουλ.

Στο μεταξύ, Λέστερ, Έβερτον και Λιντς θα δώσουν σκληρή μάχη την τελευταία αγωνιστική της Premier League (38η), καθώς μόνο μία από τις τρεις προαναφερθείσες θα βρίσκεται και την επόμενη χρονιά στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στο φινάλε της σεζόν και οι τρεις ομάδες που δίνουν τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τους «τόφις» στους 33 βαθμούς να έχουν το προβάδισμα (από 31 έχουν Λέστερ και Λιντς) υποδέχονται στις έδρες τους συλλόγους, τις «αδιάφορες» Μπόρνμουθ (Εβερτον) και Γουέστ Χαμ (Λέστερ), ενώ η «Λιντς» θα έχει θεωρητικά το πιο δύσκολο έργο απέναντι στην Τότεναμ, που παίζει το «τελευταίο της χαρτί» για να βγει στην Ευρώπη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 88 -36αγ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

Άρσεναλ 81 — Champions League

Νιούκαστλ 70 — Champions League

Μάντσεστερ Γιουν. 69 -36αγ.

Λίβερπουλ 66

Μπράιτον 61 -36αγ.

Άστον Βίλα 58

Τότεναμ 57

Μπρέντφορντ 56

Φούλαμ 52

Κρίσταλ Πάλας 44

Τσέλσι 43 -36αγ.

Γουλβς 41

Γουέστ Χαμ 40

Μπόρνμουθ 39

Νότιγχαμ Φόρεστ 37

Έβερτον 33

Λιντς 31

Λέστερ 31

Σαουθάμπτον 24 –Υποβιβάστηκε–