Η Σεβίλλη είναι η πολυνίκης του Europa League με 6 κατακτήσεις και φέτος θα κυνηγήσει την 7η, αφού στη ρεβάνς του 1-1 με τη Γιουβέντους στο Τορίνο βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά ισοφάρισε και τελικά νίκησε με 2-1 στην παράταση, κλείνοντας ραντεβού στη Βουδαπέστη με τη Ρόμα.

Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκάτι στο 15′ και στο 27′ ακολούθησε αυτή του Ντι Μαρία που βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε άουτ ενώ στο 33′ ο Κιν στάθηκε άτυχος βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι.

Όπως και να έχει, η Γιούβε, η οποία είχε τις φάσεις, μπήκε καλύτερα και στο β’ μέρος, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 55′ με τον Ραμπιό, είδαν τη μπάνα φεύγει ελάχιστα άουτ στο 58′ σε κεφαλιά του Μπρέμερ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 65′ με το ωραίο πλασέ του Βλάχοβιτς στο τετ α τετ.

Το 0-1 ήταν σκορ πρόκρισης για τους Μπιανκονέρι αλλά στο 71′ ο Σούσο με τρομερό σουτ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί ο Λαμέλα με κεφαλιά στο 95′ έγραψε το 2-1 με το οποίο η Σεβίλλη, η οποία έχασε στο 115′ με 2η κίτρινη τον Ακούνια, πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό της Βουδαπέστης, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα.