Το κλίμα στο Ισραήλ ήταν πολύ βαρύ για την ΑΕΚ μετά τα όσα είχαν γίνει από τους οπαδούς της στον 2ο αγώνα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και έγινε ασήκωτο όταν άρχισε το παιχνίδι που θα έκρινε ποια ομάδα θα έπαιρνε την πρόκριση για το Final 4 του Basketball Champions League, όπως δείχνει και η συντριβή με… 91-51.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ πέτυχε τα εξής καλάθια: Δύο τρόποντα από τον Λεμάρ και μία βολή του Μίτσελ. Σύνολο 7 πόντοι. Κανένα δίποντο. Το σκορ, επομένως, στο 10′ ήταν 18-7 και το γήπεδο ήταν… κολαστήριο από την ατμόσφαιρα των Ισραηλινών, με αποτέλεσμα τα μηνύματα να μην είναι αισιόδοξα για τους κιτρινόμαυρους. Και δυστυχώς για αυτούς, όντως, τα χειρότερα ήταν μπροστά τους…

Η Ένωση είχε προβλήματα σε όλους τους τομείς και η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς αφού ο Ράντολφ ήταν ασταμάτητος, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ελληνική ομάδα να είναι στο -21 (43-22).

Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ο… Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να καταλάβει ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Τα προβλήματα άλλωστε στο παιχνίδι της ΑΕΚ παρέμεναν και παράλληλα παρέμενε και η διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, μέχρι που ήρθε η κατάρρευση στο τελευταίο 10λεπτο, με τη Χάποελ να στήνει πάρτι, να παίζει με πάθος ως το τέλος και να επικρατεί τελικά με +40 (91-51).

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 43-22, 59-36, 91-51