Η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει σε τρίτο αγώνα, εκτός έδρας, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ με στόχο την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League αλλά τα όσα έγιναν στο κλειστό των Λιοσίων έχουν ως συνέπεια η Ένωση να βρίσκει κλειστές όλες τις πόρτες στο Ισραήλ σε ό,τι αφορά δωμάτια και Μέσα για τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της διοργάνωσης, οι δύο ομάδες είναι υποχρεωμένες να βοηθήσουν η μία την άλλη σε ό,τι αφορά όλα τα τυπικά θέματα για τους πρώτους δύο αγώνες. Για το τρίτο παιχνίδι, όμως, όλη η ευθύνη πέφτει στη φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία θα πρέπει να φροντίσει μόνη της για όλα.

Η ΑΕΚ, προφανώς, δεν έχει πρόβλημα με αυτό, αλλά έχει ένα άλλο, μεγαλύτερο: Όλες οι πόρτες είναι κλειστές. Έπειτα από όσα έγιναν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στα Λιόσια, με τη Χάποελ να κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της για «τρομοκρατική επίθεση», έχουν ως συνέπεια το κλίμα στο Ισραήλ να είναι εξαιρετικά βαρύ για τους κιτρινόμαυρους.

Έτσι, η ΚΑΕ λαμβάνει αρνητικές απαντήσεις συνεχώς σε ό,τι αφορά διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία και Μέσα για να μετακινηθεί από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και γενικά εντός της πόλης, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της διοίκησης να απευθυνθούν στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δώσει αυτό τη λύση μέσω του ελληνικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ.