Η Λάτσιο πήρε μεγάλη νίκη επί της Ρόμα την περασμένη Κυριακή (19/3) με 1-0 και ανέβηκε στη 2η θέση της Serie A, για τρεις οπαδούς της όμως αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι που παρακολούθησαν στο Ολίμπικο αφού για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι αποκλεισμένοι πλέον λόγω της συμπεριφοράς τους.

Οι Λατσιάλι συχνά-πυκνά καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα και γενικά να απολογηθούν στις Αρχές εξαιτίας των οπαδών τους, οι οποίοι φωνάζουν σχεδόν σε κάθε αγώνα αντισημιτικά και γενικά ρατσιστικά συνθήματα. Μια κατάσταση που έχει κουράσει τη διοίκηση του κλαμπ, με αποτέλεσμα να πάρει τώρα πιο δραστικά μέτρα.

Τρεις οπαδοί, λοιπόν, που ήταν στο πέταλο των οργανωμένων πριν τρεις μέρες για το ντέρμπι με τη Ρόμα, δεν θα μπορέσουν να μπουν ξανά στο Ολίμπικο για να παρακολουθήσουν αγώνα της Λάτσιο. Ο λόγος; Ο ένας φορούσε φανέλα των Λατσιάλι με το όνομα «Χίτλερσον» και τον αριθμό 88 που παραπέμπει στο Heil Hitler, ενώ οι άλλοι δύο έκαναν ναζιστικό χαιρετισμό.

Με δεδομένο, επομένως, ότι θα ερχόταν νέα τιμωρία για το κλαμπ, η διοίκηση φρόντισε να αναγνωρίσει τους τρεις οπαδούς από τις κάμερες του Ολίμπικο και ανακοίνωσε ότι και οι τρεις τιμωρούνται με δια βίου αποκλεισμό από το γήπεδο, ενώ η Λάτσιο θα είναι απέναντί τους σε πιθανές μηνύσεις και αγωγές που θα γίνουν εναντίον τους από την εβραϊκή κοινότητα της Ιταλίας.

Οπαδός της Λάτσιο με φανέλα Χίτλερσον