Άσχημα είναι τα νέα για τον Ολυμπιακό και γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ο Χρήστος Ζαντέρογλου, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στους Πειραιώτες αλλά και σε Νίκη Βόλου, Αιγάλεω και Ατρόμητο, έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια.

Έχοντας γεννηθεί το 1940 στην πόλη του Βόλου, ο Ζαντέρογλου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική Νίκη, από την οποία πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό το 1965. Εκεί ήταν μέλος της ομάδας του Μπούκοβι και κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων του ως ερυθρόλευκος κατέκτησε τίτλους και κλήθηκε 13 φορές στην Εθνική ομάδα, για να ακολουθήσουν οι θητείες του σε Αιγάλεω και Ατρόμητο.

Με τρομερή φυσική κατάσταση, ο Ζαντέρογλου από το 1964 μέχρι το 1969 είχε παίξει σε όλα τα παιχνίδια, μέχρι που έπαθε τελικά θλάση σε μια αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Μετά το τέλος της καριέρας του δούλεψε ως προπονητής σε αρκετές ομάδες, ενώ για μια περίοδο ήταν μέλος και του προπονητικού τιμ του Ολυμπιακού.

Της ομάδας, δηλαδή, με την οποία ταυτίστηκε, έχοντας συνολικά κατά τη διάρκεια της καριέρας του, με όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, 366 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και 14 γκολ.