Η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε εισιτήριο για την προημιτελική φάση του FA Cup καθώς στην αναμέτρησή της για τους «16» με την Μπρίστολ Σίτι (ομάδα δεύτερης κατηγορίας) στο «Άστον Γκέιτ» επικράτησε με 3-0.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παρατάχθηκε με ορισμένες αλλαγές, αλλά και πάλι είχε πολλούς από τους πρωτοκλασάτους αστέρες της στην 11άδα κι ένας από αυτούς, ο Φιλ Φόντεν άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό. Οι «πολίτες» κυριάρχησαν στη συνέχεια και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και πάλι με αποτέλεσμα το ματς να μένει ανοικτό και η αγωνία να κορυφώνεται.

Ο Φόντεν, όμως, «χτύπησε» και πάλι στο 74′ βάζοντας τέλος στις ελπίδες των γηπεδούχων, ενώ επτά λεπτά μετά ο Κέβιν Ντε Μπρόινε «σφράγισε» την πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι γράφοντας το τελικό σκορ.

Στο μεταξύ, η Λέστερ έπεσε «θύμα» έκπληξης στην φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας μένοντας εκτός από την Μπλάκμπερν, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία. Οι «αλεπούδες» ηττήθηκαν με 2-1 στο «King Power Stadium» Ο Ντόλαν στο 33΄ και ο Ζμόντικς στο 52΄ έδωσαν… αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του Ιχεανάτσο στο 67΄.

Η Φούλαμ, πάλι, ξεπέρασε σχετικά άνετα το εμπόδιο της Λιντς στο «Κρέιβεν Κότατζ» με σκορ 2-0. Οι γηπεδούχοι ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρόκριση στους προημιτελικούς με το γκολ του Σόλομον στο 56΄ από ασίστ Μίτροβιτς, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί από νωρίς με τον Παλίνια (21΄). Ο Σέρβος διεθνής στράικερ σκόραρε στο 65΄, αλλά το γκολ δε μέτρησε καθώς προηγήθηκε οφσάιντ του σκόρερ.

Η Μπράιτον με γκολ του Φέργκιουσον στο 30ό λεπτό κατάφερε να περάσει στους προημιτελικούς αφήνοντας εκτός με το τελικό 1-0 τη γηπεδούχο, Στόουκ Σίτι.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας:

  • Στόουκ Σίτι-Μπράιτον 0-1
  • Λέστερ-Μπλάκμπερν 1-2
  • Φούλαμ-Λιντς 2-0
  • Μπρίστολ Σίτι-Μάντσεστερ Σίτι 0-3
  • Σαουθάμπτον-Γκρίμσμπι 1/3
  • Μπέρνλι-Φλίτγουντ Τάουν 1/3
  • Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ 1/3
  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 1/3