Μπορεί ο Λιβάι Γκαρσία να είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει πάνω του τα περισσότερα φώτα λόγω των γκολ που σημειώνει, αυτός όμως δεν σημαίνει ότι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που απασχολεί ευρωπαϊκές ομάδες, αφού στη Γερμανία έχουν πολύ καλή άποψη και για τους Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Ντάμιαν Σιμάνσκι, οι οποίοι όμως… δεν τρελαίνονται.

Η αλήθεια είναι πως η Ένωση είναι η ομάδα που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος… ειδικός για να το καταλάβει αυτό. Το λένε τα γεγονότα. Πέρυσι έμεινε εκτός Ευρώπης, φέτος διεκδικεί δυνατά τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο. Άλλη ομάδα με λίγα λόγια, χάρη στη δουλειά που κάνει ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έχει καταφέρει να βάλει στους μηχανισμούς της ομάδας αυτούς που αποκτήθηκαν φέτος και παράλληλα να βελτιώσει θεαματικά αυτούς που υπήρχαν ήδη στο ρόστερ.

Στην πρώτη κατηγορία, σε αυτούς που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι δηλαδή, ανήκει ο Γκατσίνοβιτς. Στη δεύτερη, σε αυτούς που υπήρχαν ήδη στην ομάδα, ανήκει ο Σιμάνσκι. Και οι δύο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Τύπο, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον γερμανικής ομάδας και συγκεκριμένα της Στουτγκάρδης, η οποία τους παρακολουθεί συνεχώς. Το γεγονός ότι τους παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για αυτούς, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τους αποκτήσει κιόλας.

Ο Σιμάνσκι

Ο Γκατσίνοβιτς, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, είναι ευτυχισμένος στην Ένωση, απολαμβάνει αυτό που ζει στους κιτρινόμαυρους και δεν κάνει περίεργες σκέψεις για μεταγραφή. Τη Bundesliga την έζησε άλλωστε αφού εκεί αγωνιζόταν μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τον είχε πάρει με δανεισμό ο Παναθηναϊκός, άρα δεν αποτελεί κάποιου είδους απωθημένο για τον Σέρβο χαφ. Όσο για τον Σιμάνσκι, φαίνεται πως έχει αποφασίσει να… ρίξει άγκυρα στην Ελλάδα και περισσότερο σκέφτεται την ανανέωση του συμβολαίου του παρά τη μεταγραφή.

Όπως και να έχει πάντως, η είδηση για το ενδιαφέρον της Στουτγκάρδης για τους δύο παίκτες δεν μπορεί παρά να προκαλεί ικανοποίηση στους ανθρώπους της ΑΕΚ, οι οποίοι βλέπουν ότι οι παίκτες τους αρέσουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Συνειδητοποιούν, δηλαδή, ότι τα βλέμματα πολλών στην Ευρώπη είναι στραμμένα προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, όχι μόνο λόγω της OPAP Arena αλλά και λόγω της ομάδας που παίζει σε αυτό το γήπεδο.

Θα πρέπει, επομένως, να θεωρείται σίγουρο ότι η Ένωση προσεχώς θα βάλει καλά, πολύ καλά λεφτά στο ταμείο της από τις παραχωρήσεις κάποιων παικτών. Το ποιοι θα είναι αυτοί και από ποιους θα αντικατασταθούν, αφού θα υπάρχουν περισσότερα λεφτά διαθέσιμα, θα φανεί το καλοκαίρι…