Πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς, δύο φορές MVP του ΝΒΑ, σταθερό μέλος των All Star Games και ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πάνω από τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον Λούκα Ντόντσιτς στη λίστα του The Athletic για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Το The Athletic είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες αθλητικές ιστοσελίδες του κόσμου και ένα από τα θέματά του είναι η λίστα με τους top 125 παίκτες του ΝΒΑ ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Και αυτή τη λίστα με τους 125 αθλητές τη φτιάχνει διαφορετικά σε σχέση με τα άλλα ΜΜΕ, αφού δεν… βαθμολογεί τους παίκτες από το 125 ως το 1.

Αντιθέτως, τους χωρίζει σε κατηγορίες και στην 1η, την καλύτερη όλων, έχει συμπεριλάβει μόλις 8 ονόματα: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς, Κέβιν Ντουράντ, Στεφ Κάρι, Λούκα Ντόντσιτς, Τζοέλ Εμπίντ, Καουάι Λέοναρντ, ΛεΜπρον Τζέιμς.

Αυτοί είναι οι 8 καλύτεροι παίκτες του ΝΒΑ σύμφωνα με το The Athletic, το οποίο από εκεί και πέρα έχει υποκατηγορίες: 1Α, 1Β και 1C. Ο Αντετοκούνμπο, λοιπόν, είναι στο 1Α, δηλαδή στους καλύτερους των καλύτερων, μαζί με τους Γιόκιτς, Ντουράν και Κάρι, ενώ οι Ντόντσιτς και Εμπίντ είναι στο 1Β και οι Λέοναρντ και Τζέιμς στο 1C.

Για να δείτε όλη τη λίστα του The Athletic με τα 125 ονόματα πατήστε εδώ.