Η Ρεάλ Μαδρίτης «σκούπισε» (3-0) τη σειρά με τη Μακάμπι, μετά το πέρασμα της από το Τελ Αβίβ και πήρε πανηγυρική πρόκριση για το Final Four της Euroleague στο Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου (1-1).

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επικράτησε στο… ρελαντί με 87-76 των Ισραηλινών στο Game 3 της σειράς των πλέι οφ της Euroleague και επιστρέφει σε Final Four μετά από ένα χρόνο απουσίας και για 12η φορά στην Ιστορία της.

Τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (66.7%), το ρεσιτάλ δημιουργίας (25 ασίστ) και ο έλεχος των ριμπάουντ (38 έναντι 27), απλοποίησαν το έργο της Ρεάλ, η οποία μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο «πάτησε γκάζι», εξασφάλισε διαφορά ασφαλείας και άφησε τον Σκότι Ουίλμπεκιν (22π.) να παλεύει για το… ακατόρθωτο.

Ο Σέρχιο Γιούλ οδήγησε την επίθεση των Μαδριλένων με 18 πόντους και 6 ασίστ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αναδείχθηκαν οι Γκερσόν Γιαμπουσέλε (16π., 8ρ.) και Βενσάν Πουαριέ (14π., 6ρ.).

Πήρε κεφάλι η Αναντολού Εφές

Η Αναντολού Εφές πήρε το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο για τα προημιτελικά της Euroleague. Η άμυνά της έκανε τη διαφορά στο 3ο game στην Κωνσταντινούπολη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε με 77-65 των μαχητικότατων Ιταλών και πλέον απέχει μία νίκη από την πρόκρισή της στο Final 4 του Βελιγραδίου, την οποία μπορεί να πανηγυρίσει ενώπιον του κοινού της την προσεχή Πέμπτη (28/4).

Η Αρμάνι αιφνιδίασε στις αρχές της τέταρτης περιόδου την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, όταν με επιμέρους σκορ 2-7 προσπέρασε για δεύτερη φορά στο σκορ, γράφοντας το 61-63 στο 35΄.

Ωστόσο, η τουρκική ομάδα αντέδρασε άμεσα, «έπνιξε» με την άμυνά της τους Ιταλούς και με μπροστάρηδες της επίθεσης του Βασίλιε Μίτσιτς (20π.) και Σέιν Λάρκιν (16π.) απάντησε με δικό της επιμέρους σκορ 16-2 για το τελικό 77-65.

Άξιος συμπαραστάτης των δύο «κλειδιών» της Αναντολού ο Τιμπόρ Πλάις με 17 πόντους. Από την Αρμάνι προσπάθησε ο Ντέβον Χολ με 16 πόντους.