Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες. Μετά τις ήττες από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Europa League και την Κάντιθ για το πρωτάθλημα, πανηγύρισε ξανά. Επιβλήθηκε με 1-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» για την 33η αγωνιστική της La Liga και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν έπαιξαν καλά, αλλά πήραν το αποτέλεσμα. Στο 11′ «χτύπησε» ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Ουσμάν Ντεμπέλε είδε την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρια, αλλά ο Γκάβι, ανέκτησε την μπάλα, μοίρασε στον Φεράν Τόρες κι εκείνος «σέρβιρε» στον Γκαμπονέζο επιθετικό, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ από εκεί και ύστερα κυριάρχησε. Ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μεταξύ της αστοχίας της και των επεμβάσεων του κίπερ της Μπάρτσα, Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν δεν κατάφερε να πάρει έστω ένα βαθμό και τώρα βλέπει το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του επόμενου Champions League να απομακρύνεται.

Σημαντικές νίκες για Σεβίλλη, Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Σεβίλλη επίσης επέστρεψε στις νίκες, περνώντας με 3-2 απ’ το «Σιουτάτ δε Βαλένθια» κόντρα στην Λεβάντε στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της LaLiga. Τα δύο γκολ του Χεσούς Κορόνα έδωσαν ισάριθμες φορές το προβάδισμα στους Σεβιγιάνους, την ώρα που ο Μοράλες ευστόχησε μόνο στο ένα απ’ τα δύο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι (στο 71′ σούταρε πάνω απ’ τα δοκάρια). Η Σεβίλλη έκανε το 1-3 με τον Κούντε στο 81′ και μολονότι η Λεβάντε μείωσε ξανά με τον Σολδάδο στο 87′, δεν είχε άλλο χρόνο για να «σώσει» τουλάχιστον τον ένα βαθμό.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε τα εύκολα… δύσκολα στην έδρα της Κάντιθ (προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο και λίγο έλειψε να ισοφαριστεί στο φινάλε), ωστόσο έφτασε στη νίκη με 3-2.

Μία νίκη που την έφερε πλέον πιο κοντά στις ευρωπαϊκές θέσεις, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με 3-0 στο πρώτο 45λεπτο με τα γκολ των Ραούλ Γκαρθια, Μουνιαΐν (πήρε το… ριμπάουντ σε δική του εκτέλεση πέναλτι που έπιασε αρχικά ο Λεντέσμα) και Βέσγα.

Η Κάντιθ αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε αρχικά με τον Πέρεθ κι όταν η Αθλέτικ έμεινε με δέκα παίκτες στο 71′ (αποβολή Βέζγκα με δεύτερη κίτρινη) τη… στρίμωξε στα σχοινιά, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 87′ με τον Σομπρίνο, παραμένοντας οριακά πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη και τη 18η Γρανάδα.

Τέλος, η Ράγιο Βαγιεκάνο τερμάτισε το απίστευτο αρνητικό σερί των 13 αγώνων (μετρούσε 4 ισοπαλίες και 9 ήττες) και με το γκολ του Γκουαρδιόλα, πήρε μεγάλο διπλό στο «Κορνεγιά-Ελ Πρατ» κόντρα στην Εσπανιόλ κι έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.