Η Λέστερ, κάτοχος του Κυπέλλου Αγγλίας, εμπράκτως έδειξε πως δεν πρόκειται να ανεχθεί άσχημες συμπεριφορές από τους οπαδούς της. Τιμώρησε με δια βίου απαγόρευση από την είσοδο στους αγώνες της τον οπαδό της που επιτέθηκε στους παίκτες της Νότιγχαμ Φόρεστ που πανηγύριζαν.

Η ιστορική αγγλική ομάδα που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη νίκησε με 4-1 τις «αλεπούδες» την περασμένη Κυριακή (6/2) και πέρασε στους «16» του FA Cup.

«Ο σύλλογος δεν δέχεται τέτοιες συμπεριφορές και ζητάει συγγνώμη από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τους παίκτες που η ασφάλειά τους τέθηκε σε κίνδυνο. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί από όλους τους αγώνες της Λέστερ εντός και εκτός έδρας. Προσφέρουμε κάθε υποστήριξη προς τις αρχές στην αναζήτησή τους για περαιτέρω κινήσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Λέστερ.

Με τη βοήθεια της ασφάλειας ο άνδρας απομακρύνθηκε από το γήπεδο και στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία. Έρευνα διεξάγει για το περιστατικό και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας και αναμένονται τιμωρίες προς την Λέστερ.

Ο Γκάρι Λίνεκερ, πρώην παίκτης της Λέστερ, θρυλικός ποδοσφαιριστής της εθνικής Αγγλίας και ο πιο διάσημος παρουσιαστής και σχολιαστής ποδοσφαιρικών εκπομπών στη χώρα, κάλεσε το κλαμπ να τιμωρήσει τον οπαδό για πάντα. Ο Λίνεκερ και άλλοι σχολιαστές ζητούν να γίνουν οι ποινές πολύ πιο σκληρές καθώς τα φαινόμενα βίας έχουν αυξηθεί ιδίως μετά τα περιστατικά στον τελικό του EURO στο «Γουέμπλεϊ». Ιδίως στις μικρές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου οι επιθέσεις προς τους διαιτητές έχουν πληθύνει αυτή τη σεζόν.

Βέβαια, επεισόδια καταγράφονται και έξω από τα γήπεδα με εμπλεκόμενους οπαδούς. Πριν από την έναρξη του συγκεκριμένου ματς, κυκλοφόρησαν βίντεο στα social media με μερίδα οπαδών της Λέστερ, να πετούν καρέκλες στα τζάμια ενός μπαρ στο Νότιγχαμ και να υπάρχουν συμπλοκές μικρής έκτασης με κάποιους θαμώνες.