Στην προεκλογική του ομιλία στο σημερινό Κονγκρέσο της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ έκανε λόγο για ανάγκη ενότητας, απόλυτης διαφάνειας και μάχης απέναντι στη διαφθορά, καλώντας τις Ομοσπονδίες να παλέψουν μαζί του…

Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και των Ομοσπονδιών που θα ψηφίσουν στις σημερινές εκλογές και τόνισε ουσιαστικά πως με τον ίδιο στην προεδρία, εφόσον παραμείνει, υπάρχει η δύναμη για αλλαγή στη FIFA και καταπολέμησης των φαινομένων διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων.

«Οι όποιες διαδικασίες ακολουθούμε, γίνονται με απόλυτη διαφάνεια. Τα όσα έγιναν την Τετάρτη έχουν προκαλέσει έναν τυφώνα εξελίξεων. Χρειαζόμαστε ενότητα και ομαδικό πνεύμα για να προχωρήσουμε. Δεν θα είναι εύκολο και τα προβλήματα δεν θα λυθούν σε μια μέρα. Πρέπει όμως όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθήσουμε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη FIFA. Δεν αρκεί να μιλάμε απλά για τα προβλήματα, πρέπει και να τα λύσουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά ψάχνοντας λύσεις. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να προχωράμε με διαφάνεια. Η FIFA οφείλει να παλεύει κόντρα στην διαφθορά. Ας δείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις και να καθοδηγούμε σωστά τη FIFA. Ας το κάνουμε όλοι μαζί».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, υπήρξε μικρή ένταση από διαμαρτυρόμενους, ωστόσο, δεν ξέφυγε η κατάσταση και το Κονγκρέσο συνεχίστηκε άμεσα…

Πηγή: gazzetta.gr