Πριν από το παιχνίδι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την Μπεσίκτας για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League (4-0) σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Από τις αιματηρές συμπλοκές στους δρόμους της Λισαβόνας, τρεις οπαδοί της Μπεσίκτας κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ έγιναν και 26 συλλήψεις, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Οι 16 απ’ αυτούς ήταν οπαδοί της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας και οι δέκα υποστήριζαν τους «μαύρους αετούς». Αυτό ώθησε τις αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας ώστε ν’ αποφευχθούν και άλλες συγκρούσεις είτε μεταξύ τους είτε με την Αστυνομία έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Αυτό που ερευνούν, πλέον, οι αρχές είναι πως άρχισαν τα επεισόδια γιατί δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή τους κάποιο «ραντεβού» το οποίο κλείστηκε διαδικτυακά. Μέσω των social media, πάντως, ορισμένοι οπαδοί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποστήριζαν πως συμμετοχή στα επεισόδια με τη μεριά των οπαδών της Μπεσίκτας είχαν και οι ultras της Μπενφίκα, της μεγάλης αντιπάλου των «λιονταριών».