Κανένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν θα αρχίσει το ερχόμενο φθινόπωρο εάν δεν γίνει εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναστολής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, λέγοντας ότι όλα είναι ανοικτά.

Ο κ. Κοντονής, που συναντήθηκε το χθες Τρίτη με τον πρωθυπουργό και σήμερα θα συναντηθεί διαδοχικά με τις διοργανώτριες Αρχές των πρωταθλημάτων (13:00) και με τον ΠΣΑΠ (17:00), τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τα φαινόμενα βίας να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, και ειδικά τα νέα παιδιά από φτωχές και λαϊκές οικογένειες.

«Όταν συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα στο πλαίσιο της οργανωτικής Αρχής του Ποδοσφαίρου δείχνει πόσο η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί», προσέθεσε, και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παρακολουθήσει αυτά τα φαινόμενα σιωπηλή.

Τόνισε ωστόσο πως για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει η αθλητική Δικαιοσύνη, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει σχετική αρμοδιότητα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα εκδοθούν όλα τα προεδρικά διατάγματα που χρειάζονται, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία λεσχών φιλάθλων με ευθύνη των ίδιων των ομάδων, οι οποίες και θα δίνουν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Ο υφυπουργός αθλητισμού εμφανίστηκε αποφασισμένος να δώσει τέλος στα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα και όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, δήλωσε πως «όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά για αυτό»!

«Αυτά που έγιναν στη Λεωφόρο – και όσα έχουν γίνει σε άλλα γήπεδα στο παρελθόν – ξεπέρασαν κάθε όριο, μπήκαν οπαδοί μέσα, πέταξαν φωτοβολίδες που είχαν σκοπό να χτυπήσουν κάποιο άτομο. Όλο αυτό είναι αδιανόητο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση δεν θα παρακολουθήσει αυτά τα φαινόμενα σιωπηλή, ούτε θα πει ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Αυτά που συνέβησαν χθες δείχνουν το μέτρο της πραγματικότητας. Όταν βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα από το γήπεδο να περνούν σε ένα Δ.Σ. ενός Οργάνου ποδοσφαίρου, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει» τόνισε.