Μπορεί να βρέθηκε πολύ κοντά στην… κόλαση η Μακάμπι Τελ Αβίβ στον ημιτελικό με τη συνονόματη Χάιφα, ωστόσο βρέθηκε στον παράδεισο, επικρατώντας 90-87 στην παράταση και έτσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ισραήλ!

Η «ομάδα του λαού» ήταν στο -5 (77-82) λίγο πριν τη λήξη, όμως στη συνέχεια οι Σμιθ και Λάντεσμπεργκ έκαναν το 81-83, με τον Ρότζερ να είχε 0/2 από τη γραμμή των βολών και τον Ραντλ να κάνει το 83-83 περίπου έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας ήταν πιο ψύχραιμη, με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη-πρόκριση.

Τρομερή εμφάνιση από τους Ραντλ και Σμιθ, οι οποίοι έκαναν νταμπλ-νταμπλ με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ ο ένας και 15 πόντους και 10 ριμπάουντ ο άλλος! Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αγωνίστηκε για 11:41” και είχε 7 πόντους με 3/6 δίποντα και 1/4 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα διεκδικήσει το Κύπελλο κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, η οποία είχε εύκολο έργο κόντρα στην Εϊλάτ, όπου επικράτησε με 97-65 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης ύστερα από επτά χρόνια.

Πηγή: sport-fm.gr