Με αυτογκόλ του Γκάλεσιτς στο 93′ ο ΠΑΟΚ των πολλών ευκαιριών πήρε έστω την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ριέκα στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Europa Conference League.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν διάθεση να επιτεθούν με στόχο το γρήγορο γκολ, προσπάθησαν να πιέσουν και απείλησαν με ένα καλό σουτ του Ζίβκοβιτς που έφυγε λίγο άουτ στο 9′. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχνε να έχει τον έλεγχο, αλλά στο 17′ χρειάστηκε η εκπληκτική απόκρουση του Πασχαλάκη στο σουτ του Τόμετσακ που κόντραρε και άλλαξε πορεία, για να μη βρεθεί πίσω στο σκορ. Αν και δεν το απέφυγε αυτό τελικά…

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πάρα πολύ να κάνει κάτι από τον άξονα, δεν έπαιρνε βοήθεια από τα άκρα, ήταν ουσιαστικά ακίνδυνος και στο δίλεπτο 31′-33′ στράβωσαν όλα… Αρχικά τραυματίστηκε ο Ροντρίγκο και αποχώρησε (μπήκε ο Τέιλορ), στη συνέχεια, στο 33′, ο Λεπίνιτσα με σουτ έκανε το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Οταν επέστρεψαν από αυτά, οι ασπρόμαυροι άσκησαν αμέσως πίεση. Αρχικά με σουτ των Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι, για να ακολουθήσουν και οι προσπάθειες του Κούρτιτς. Ο ΠΑΟΚ είχε συνεχώς στο μισό γήπεδο, συνεχώς κλεισμένη στην περιοχή της τη Ριέκα, αλλά γκολ δεν μπορούσε να βάλει. Και όταν πίστεψε ότι το έβαλε, με το γυριστό του Τέιλορ στο 70′, ήρθε ο Γκάλοβιτς για να απομακρύνει πάνω στη γραμμή και να διατηρήσει το 0-1.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν στην επίθεση ως το τέλος, δημιουργώντας αρκετές φορές τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν είτε άστοχοι είτε άτυχοι. Μέχρι που ήρθε η φάση του 93′, όταν ο Γκάλεσιτς με κεφαλιά έκανε τη… δουλειά που δεν μπορούσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και με αυτογκόλ έγραψε το τελικό 1-1, το οποίο αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο (31′ Τέιλορ), Σβαμπ, Κούρτιτς (90′ Καγκάβα), Μπίσεσβαρ (71′ Κούτσιας), Ελ Καντουρί (90′ Εσίτι), Ζίβκοβιτς (71′ Μουργκ), Σφιντέρσκι

Ριέκα (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκάλο, Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Ζοάο Εσκοβάλ, Βούκσεβιτς (76′ Γκάλεσιτς), Τόμετσακ (72′ Μπούσνια), Λεπίνιτσα, Πάβιτσιτς, Τσέριν (76′ Λίμπερ), Αμπεμ (90′ Όμπρεγκον), Ίσα.