Εντείνονται οι πιέσεις προς τους οργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου να
απαγορεύσουν τις διάσημες πλέον βουβουζέλες που έχουν πάρει τ’ αυτιά ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων και φιλάθλων, πλήττοντας, όπως λένε κάποιοι, την ατμόσφαιρα του Μουντιάλ.

Το πλαστικό αυτό «όργανο», που μπορεί σε έμπειρα χείλη να παράξει ήχο πιο δυνατό κι από…αλυσοπρίονο, όπως γράφει το Skynews, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Νοτιοαφρικανών φιλάθλων και έχει γίνει το απόλυτο «must» του Μουντιάλ, εντός και εκτός γηπέδων.

Μέχρι που εμφανίστηκαν οι πρώτες αντιδράσεις: τα πρώτα παράπονα ήρθαν από δημοσιογράφους που μεταδίδουν τους αγώνες του Μουντιάλ ενώ ο Αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας Πατρίς Εβρά είπε πως οι βουβουζέλες δημιούργησαν ένα «τοίχο» θορύβου που έπαιξε ρόλο στη μέτρια εμφάνιση της ομάδας του.

«Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τη νύχτα εξαιτίας της βουβουζέλας», σχολίασε ο αστέρας της Manchester United.

Αλλά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραδέχθηκε πως ο θόρυβος δυσκολεύει τη συγκέντρωση για όποιον βρίσκεται στον πάγκο ενώ ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε πως με ηχητική υπόκρουση τις βουβουζέλες ένιωθε «σαν κουφός».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε ένα site για το… φλέγον ζήτημα της βουβουζέλας, 60.000 επισκέπτες ζήτησαν να απαλλαγεί το Μουντιάλ από αυτές ενώ μόνο 6.500 ψήφισαν υπέρ τους.

Και το καλύτερο: καταστηματάρχες στο Κέιπ Τάουν λένε πως τελειώνουν οι ωτοασπίδες που είναι γνωστές ως «vuvu-stoppers», καθώς είναι σχεδιασμένες για να περιορίζουν το θόρυβο από τις βουβουζέλες!