Με τρία παιχνίδια συνεχίζεται το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Στην τέταρτη ημέρα του Μουντιάλ διεξάγονται οι αναμετρήσεις: Ολλανδία-Δανία, Ιαπωνία-Καμερούν και Ιταλία-Παραγουάη.
Να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες θέλει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ολλανδία, που σήμερα το (14:30) ρίχνεται στη μάχη αντιμετωπίζοντας για τον πέμπτο όμιλο τη Δανία στο «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι «οράνιε» προκρίθηκαν τα τελικά δια περιπάτου και χρονικά πρώτοι από όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες. Οι εμφανίσεις τους στα φιλικά προετοιμασίας ήταν εντυπωσιακές και οι φιλοδοξίες τους είναι μεγάλες, με κάποιους να πιστεύουν ότι η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ είναι ικανή να πετύχει στην ένατη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο ό,τι δεν κατάφεραν οι δύο σπουδαίες ομάδες του 1974 και του 1978 χάνοντας στον τελικό του Μουντιάλ από τις διοργανώτριες Δυτική Γερμανία και Αργεντινή αντίστοιχα. Μεγάλος απών από την πρεμιέρα θα είναι ο Άριεν Ρόμπεν, που τραυματίστηκε στο τελευταίο φιλικό, αλλά εκτιμάται πως θα είναι παρών στα δύο επόμενα παιχνίδια.
Με οδηγό το παρελθόν, αφού στις τρεις προηγούμενες παρουσίες τους σε Μουντιάλ είχαν δύο προκρίσεις στους «16» και μία στα προημιτελικά, οι Δανοί ρίχνονται στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μόρτεν Όλσεν, που συμπλήρωσε δεκαετία στον πάγκο της ομάδας, αγωνιά για τη συμμετοχή του Νίκλας Μπέντνερ, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί. Σε περίπτωση που ο φορ της Άρσεναλ δεν τεθεί αντιμέτωπος με τον συμπαίκτη του στους «κανονιέρηδες», Ρόμπιν Φαν Πέρσι, τη θέση του μοναδικού επιθετικού αναμένεται να πάρει ο πολύπειρος Γιόν Νταλ Τόμασον.
Πιθανές συνθέσεις
Ολλανδία (4-3-3 ή 4-5-1): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Ματάισεν, Χάιτινχα, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Κάουτ, Φαν Πέρσι.
Δανία (4-2-3-1): Σόρενσεν, Άγκερ, Κιάερ, Γιάκομπσεν, Μτίλιγκα, Πόουλσεν, Γένσεν, Κάλενμπεργκ, Ρόμενταλ, Έρικσεν, Μπέντνερ (Τόμασον).
Ιαπωνία vs Καμερούν
Ιαπωνία και Καμερούν κοντράρονται αύριο (17:00-NET) στο «Φρι Στέιτ» με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους βάλει σε τροχιά πρόκρισης από τον πέμπτο όμιλο. Να συνεχίσει την παράδοση που το θέλει να μην χάνει στην πρεμιέρα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο στις τελευταίες πέντε του συμμετοχές θέλει το Καμερούν. Πορεία ανάλογη με αυτή του 2002 θέλουν να πραγματοποιήσουν οι Ιάπωνες.

Πιθανές συνθέσεις
Ιαπωνία (4-4-2): Ναραζάκι, Ναγκατόμο, Τούλιο Τανάκα, Νακαζάβα, Ουτσίνα, Χασέμπε, Χόντα, Νακαμούρα, Έντο, Οκαζάκι, Οκουμπφ.
Καμερούν (4-4-2): Καμενί, Ν’Κούλου, Μπια, Μπασόνγκ, Εκότο, Μαντζέκ, Σονγκ, Μακούν, Εμάνα, Τούπο Μότινγκ, Ετο
Ιταλία vs Παραγουάη

Ο 6ος όμιλος του Μουντιάλ έχει δύο ξεκάθαρα φαβορί, καθώς Ιταλία και Παραγουάη φαινομενικά έχουν το προβάδισμα απέναντι στη Σλοβακία και στη Νέα Ζηλανδία. Έτσι το μεταξύ τους αυριανό ματς στο «Green Point Stadium» (21.30 ΝΕΤ) στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου, μπορεί να είναι αυτό που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την πρωτιά.

Η κάτοχος του τίτλου Ιταλία καλείται να υπερασπίσει το… στέμμα της και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρει το εύκολο γκολ. Στα μείον της ομάδας οι γερασμένοι παίκτες της και το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει ένας παίκτης-ηγέτης όπως συνέβαινε σε παλιότερα τουρνουά. Από την άλλη η Παραγουάη ταξίδεψε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής με πολλά όνειρα, καθώς προκρίθηκε πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στον όμιλο της Νοτίου Αμερικής, αφού μεταξύ άλλων επικράτησε τόσο της Βραζιλίας με 2-0 όσο και της Αργεντινής με 1-0.
Πιθανές συνθέσεις:
Ιταλία (4-3-3):Μπουφόν, Μάτζιο, Τζαμπρότα(Κρισίτο), Καναβάρο, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Μαρκίζιο (Παλόμπο), Ιακουίντα,Ντι Νατάλε(Κουλιαρέλα), Τζιλαρντίνο
Παραγουάη (4-4-2): Βιγιάρ, Βερόν, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Τόρες, Κάσερες, Βέρα, Μπονέτ, Ριβέρος, Σάντα Κρουζ, Μπάριο