Τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο για τον Ατρόμητο πριν καλά-καλά αρχίσει. Οι Περιστεριώτες πέταξαν στα… σκουπίδια τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς και ηττήθηκαν 3-1 από την Σαράγεβο στο Περιστέρι, αποχαιρετώντας πρόωρα το Europa League.

Οι Βόσνιοι εκμεταλλεύτηκαν στον μέγιστο βαθμό τα λάθη του Παράσχου και των παικτών του και έχοντας και την τύχη με το μέρος τους άνοιξαν το σκορ στο 24’ με τον Ντούλιεβιτς. Ο Ατρόμητος δεν αντέδρασε σωστά, «μπλόκαρε» και στο δεύτερο ημίχρονο και πλήρωσε μια φάση αδράνειας στην άμυνά του, όταν ο Μπιλμπίγια στο 80’ πλάσαρε στην κενή εστία του Τσενάμο. Ο Ταυλαρίδης έξι λεπτά αργότερα με κεφαλιά έστειλε το ματς στην παράταση, όμως το κακό έγινε.

Η Σαράγεβο ήταν και πάλι καλύτερη, είχε δοκάρι και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μπίλμπιγια να είναι και πάλι ο δράστης έκανε το 3-1, βάζοντας την «ταφόπλακα».

Το ματς:

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. Οι δύο προπονητές φάνηκε πως δεν θέλησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους από τα πρώτα λεπτά, τα οποία κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κοντά στις δύο εστίες. Η Σαράγεβο στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή καθώς ουσιαστικά στην πρώτη της επικίνδυνη επίθεση στο 24ο λεπτό ο Ντούλιεβιτς είδε το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει στον Ταυλαρίδη και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Τσενάμο.

Ο Ατρόμητος από την μεριά του δεν μπορούσε να αντιδράσει μετά το «σοκ», οι μεσοεπιθετικοί του έδειχναν εγκλωβισμένοι απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Βόσνιων, που κρατούσαν με άνεση το «μηδέν». Μάλιστα μετά την συμπλήρωση τριάντα λεπτών οι παίκτες του Παράσχου «έχασαν» το κέντρο, ενώ κινδύνεψαν να δεχτούν και δεύτερο τέρμα. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Περιστερίου ανέβηκε και πίεσε, όμως το γκολ δεν ήρθε.

Κλειστό ματς και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ατρόμητος με την είσοδο του Τάτου κράτησε με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα στην κατοχή του, όμως και πάλι δεν μπορούσε να «βγάλει» φάσεις και να απειλήσει τον τερματοφύλακα των Βόσνιων. Η Σαράγεβο, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, μπήκε πιο συντηρητικά και έψαχνε τις επιθέσεις στην «κόντρα» για να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους.

Ο Παράσχος έριξε και τον Ναπολεόνι στο ματς, όμως ούτε τότε οι Περιστεριώτες κατάφεραν να «λυθούν» και να δημιουργήσουν προβλήματα. Αντίθετα, οι Βόσνιοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησαν ξανά το ματς. Μοιραία, το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά έγινε ροντέο, αφού η Σαράγεβο τα έπαιξε όλα για όλα, ενώ ο Ατρόμητος έπρεπε να προσέξει στην άμυνα. Ο Μπιλμπίγια στο 80’ έκανε το 2-1, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του Τσενάμο, όμως ο Ταυλαρίδης έξι λεπτά αργότερα, μείωσε με κεφαλιά στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Με την Σαράγεβο να «τραντάζει» το δοκάρι του Τσενάμο, ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή, όμως με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ταυλαρίδη, έπειτα από στημένη φάση και πάλι δεν μπόρεσε να ανησυχήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Ούσκουπλιτς έκαναν τη ζημιά και με τον Μπίλμπιγια να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ «πέταξαν» εκτός Ευρώπης τον Ατρόμητο. Το δεύτερο τέταρτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι παίκτες του Παράσχου εγκατέλειψαν, ενώ οι Βόσνιοι κράτησαν με άνεση στην άμυνα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Νάστος (66’ Ναπολεόνι), Μπρίτο (75’ Μπάλλας), Δημούτσος, Πίτου, Καραμάνος, Φάμπιο (46’ Τάτος)

Στον πάγκο: Μπάρκας, Κούρος, Κιβρακίδης, Γεωργίου

Σαράγεβο (Ντζέναν Ούσκουπλιτς): Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Ντούποβατς, Πουτζιγκάτσα, Τατομίροβιτς, Στόιτσεβ, Τσίμιροτ, Ντούλιεβιτς, Ράντοβατς (68’ Κοβάτσεβιτς), Όκιτς, Βελκόσκι

Στον πάγκο: Πλακάλο, Κόστιτς, Πρότιτς, Χάντζιτς, Πούριτς, Μπιλμπίγια

Διαιτητής: A. Χάντερ (Β.Ιρλανδία)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου