Το εγκώμιο του Αργύρη Πεδουλάκη για τις ικανότητές του, αλλά και για το «έργο» που έκανε για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό έπλεξαν τέσσερις άνθρωποι του ρωσικού μπάσκετ, μιλώντας στην ιστοσελίδα «sport.business-gazeta.ru», περιμένοντας την επόμενη σεζόν μία άκρως ανταγωνιστική Ούνιξ Καζάν.

Μάλιστα, με την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη στην Ούνιξ Καζάν, αλλά και αυτή του Αργύρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι τέσσερις παράγοντες παραδέχθηκαν και την ραγδαία ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ.

«Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τον Πεδουλάκη. Θεωρώ πως πρόκειται για παράξενη σύμπτωση που ΤΣΣΚΑ και Ούνιξ άλλαξαν τους Ιταλούς προπονητές τους, Ετόρε Μεσίνα και Αντρέ Τρινκιέρι, με Δημήτρη Ιτούδη και Αργύρη Πεδουλάκη. Πράγματι, υπάρχει μία αυξημένη ζήτηση της Ευρώπης για Έλληνες προπονητές. Επίσης, ξέρω πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δούλεψε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό και αντικαταστάτης του ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης», δήλωσε ο πρώην προπονητής της Ούνιξ, Στάνισλαβ Ερέμιν.

Στη συνέχεια, ο προπονητής της Τριούμφ, Εβγκένι Κοβαλένκο, είπε: «Το γεγονός πως ο Πεδουλάκης ήταν για δύο χρόνια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τα λέει όλα. Και τα δύο χρόνια οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης, είχε καταφέρει να πάρει μεγάλες νίκες στην Ευρωλίγκα και γι’ αυτό θεωρείται προπονητής υψηλού επιπέδου. Σίγουρα, η Ούνιξ έκανε μία ενδιαφέρουσα επιλογή. Ωστόσο, πιστεύω πως ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν ολοκλήρωσε το έργο του στην ομάδα. Η ΤΣΣΚΑ και η Ούνιξ έχουν Έλληνες προπονητές πια και αυτό αποδεικνύει πως το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο σήμερα, όπως επίσης Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα στην Ευρωλίγκα, σε σχέση με τις ιταλικές ομάδες. Δυστυχώς, έχουν μείνει λίγες ομάδες στη Ρωσία με γηγενείς προπονητές».

Αργότερα, κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσληψη Πεδουλάκη, ο τζένεραλ μάνατζερ της Σαμάρα, Μπόρις Σοκολόφσκι: «Δεν γνωρίζω πολλά από το βιογραφικό του Πεδουλάκη, αλλά ξέρω πως τα δύο τελευταία χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Θα έλεγα πως η ομάδα έκανε καλή κίνηση, αφού θα μπορεί να συνεργαστεί άψογα με τους Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται εκεί».

Τελευταίος μίλησε ο εκ των αντιπροέδρων της Ούνιξ, Αλεξάντερ Σερμπάκοφ: «Ο Πεδουλάκης είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής, ο οποίος δεν έχει ξαναδουλέψει μακριά από τη χώρα του. Όμως, οι φιλοδοξίες της Ούνιξ δεν είναι πιο χαμηλά από αυτές του Παναθηναϊκού. Μόνο και μόνο πως αντικατέστησε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σημαίνει πως πρόκειται για έναν προπονητή υψηλού επιπέδου. Μάλιστα, με την κίνηση αυτή οι Ζήσης, Βουγιούκας και Καϊμακόγλου μπορεί να ανανεώσουν τις συνεργασίες τους με την ομάδα. Πάντως, περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα από τον Πεδουλάκη».

Πηγή: Sport-fm.gr