Δύο ομάδες οι οποίες την περυσινή σεζόν έδωσαν τα ποιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, θα διασταυρώσουν και πάλι τα ξίφη τους, αυτή τη φορά για τους «16» της διοργάνωσης.

Η Άρσεναλ θα υποδεχτεί στο «Έμιρεϊτς» την κάτοχο του τροπαίου με τα «μεγάλα αυτιά», Μπάγερν Μονάχου, με το φίλαθλο κοινό να περιμένει μία αναμέτρηση με δυνατές συγκινήσεις.

Από τη μία πλευρά, οι «κανονιέρηδες» τερμάτισαν δεύτεροι στον 6ο όμιλο, στην τριπλή ισοβαθμία των 12 βαθμών, κάτω από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και μπροστά από τη Νάπολι.

Στον αντίποδα, οι Βαυαροί, στην ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Σίτι στους 15 βαθμούς. τερμάτισαν πρώτοι λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Η Άρσεναλ θέλει να επαναλάβει στο «σπίτι» της αυτή τη φορά την εμφάνιση του 0-2 μέσα στο «Αλιάντζ Αρίνα» την περυσινή σεζόν, την ώρα που η Μπάγερν θέλει ένα αποτέλεσμα ανάλογο του 3-1 στο Λονδίνο, στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ της περυσινής σεζόν.

Αγωνιστικά νέα:

Άρσεναλ

Στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ για την αναμέτρηση με τη Μπάγερν Μονάχου αναμένεται να επιστρέψει ο Τζακ Γουίλσιρ.

Αντιθέτως, απών από το μεγάλο «ραντεβού» της Τετάρτης θα είναι ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος είναι τιμωρημένος για το πρώτο παιχνίδι των «16».

Γνωστοί τραυματίες οι Άαρον Ράμσεϊ και Θίο Γουόλκοτ.

Μπάγερν Μονάχου

Σημαντική απώλεια για τη Μπάγερν Μονάχου ενόψει του ματς με την Άρσεναλ θα είναι αυτή του Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον μηρό.

Παρόμοιο πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Σερντάν Σακίρι, ο οποίος εξίσου θα μείνει εκτός.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-5-1): Σέζνι – Γκιμπς, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Σανιά – Φλαμινί, Γουίλσιρ – Εζίλ, Καθόρλα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν – Ζιρού

Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1): Νόιερ – Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ, Ραφίνια – Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ – Τιάγκο, Μίλερ, Ρόμπεν – Μάτζουκιτς

Πηγή: england365.gr