Η πρώτη και τελικά μοναδική προσθήκη του Ολυμπιακού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα είναι ο Πελέ. Όμως δεν πρόκειται για μία ακόμη «ρεζέρβα», αλλά για έναν παίκτη που μπορεί να συμπληρώσει και να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Οι πρωταθλητές ποντάρουν πολύ στις δυνατότητες του Πορτογάλου μέσου και αυτός δείχνει αποφασισμένος να καθιερωθεί. Πρόκειται για τη νέα μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του, μετά τις θητείες του σε Ίντερ και Πόρτο, κι αυτή τη φορά, όντας πιο ώριμος, δεν θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη.

Ήδη από χθες έπιασε δουλειά στου Ρέντη και πρώτος μεγάλος του στόχος είναι να πείσει τον Μίτσελ να τον δηλώσει στο ρόστερ για το Champions League. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αν αποχωρήσει ο Γιαταμπαρέ. Για την ώρα είναι πιθανό ακόμη και να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς της Κυριακής με την Καλλονή. Ο Μίτσελ, που προσυπέγραψε τη μεταγραφή, βλέπει στο πρόσωπό του έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά έχοντας ως έξτρα όπλο τις καλές στημένες φάσεις.

Οι… άλλοι

Μέσω Κώστα Καραπαπά κατέστη χθες σαφές πως δεν πρόκειται να ενσωματωθεί άλλος παίκτης στο δυναμικό του Ολυμπιακού την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Αυτό σημαίνει πως ο Τάσος Αυλωνίτης, που θεωρείται «κλεισμένος» από τον Πανιώνιο, θα μετακομίσει στου Ρέντη το καλοκαίρι, ενώ το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον Μιχάλη Μπακάκη του Παναιτωλικού.

Σε ό,τι αφορά στον Τσίπριαν Ταταρουσάνου, από τον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία, αλλά φαίνεται πως είναι στους βασικούς υποψηφίους για τη θέση του γκολκίπερ εφόσον δεν παραμείνει ο Ρομπέρτο. Η παραμονή του Ισπανού αποτελεί προτεραιότητα για τους Πειραιώτες.

Σε ό,τι αφορά στις αποχωρήσεις, ο Μετζανί δεν επέστρεψε από την άδεια και οδεύει προς… Γαλλία, ενώ πιθανό είναι να δοθεί δανεικός ο Γιαταμπαρέ. Ο Βλαδοχήμος θα πάει στον Πλατανιά, ενώ ο Μπουχαλάκης βρέθηκε χθες στου Ρέντη για την ανανέωση του δανεισμού του στον Εργοτέλη.

Μήτρογλου με το… μαλακό

Ο Κώστας Μήτρογλου θα ανεβάζει καθημερινά στροφές, αλλά το πιθανότερο είναι να επιστρέψει σε αγώνα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Λεβαδειακό στις 18 Ιανουαρίου. Ο διεθνής φορ θα είναι σίγουρα εκτός στο προσεχές παιχνίδι με την Καλλονή το ερχόμενο Σάββατο και παρότι εκτιμάται πως θα είναι σε θέση να παίξει κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι την επόμενη Κυριακή, το πιθανότερο είναι να προφυλαχθεί.

Κατά τα άλλα, ο Μίτσελ δεν χαρίζεται στους παίκτες του και όρισε προπόνηση και για την Πρωτοχρονιά στις 18:00. Ο Ισπανός προπονητής δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει το Σάββατο τον Ολαϊτάν, που έχει έξτρα άδεια και θα γυρίσει στη βάση του την Παρασκευή, αλλά και τον Σιόβα που έχει ένα ελαφρύ τράβηγμα και δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει το τεχνικό τιμ τη συμμετοχή του.

Πηγή: sport-fm.gr