Πέπλο απογοήτευσης έχει σκεπάσει το «Black Country», μιας και ο Νικολά Ανελκα που ήρθε στο καλοκαίρι για να λύσει το γρίφο του γκολ στην Γουέστ Μπρομ δεν έχει καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων της ομάδας του, έχοντας χάσει μάλιστα και 5 κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

«Δεν χάνουμε την πίστη μας στο Νικολά», δήλωσε ο προπονητής Στιβ Κλάρκ.

Σε επτά ματς με την «Άλμπιον», ο Γάλλος φορ δεν έχει καταφέρει ούτε γκολ να βάλει, ούτε ασίστ να δώσει, αλλά και η γενική παρουσία του είναι απογοητευτική

Οι ευκαιρίες που έχει χάσει ο 34χρονος σταρ, κόστισαν στην ομάδα του. Μπορεί η ευκαιρία με τη Λιβερπουλ να μην έφερνε κάποια δραστική αλλαγή στο αποτέλεσμα, αλλά αυτή με την Άρσεναλ, θα έδινε προβάδισμα δύο τερμάτων στη «WBA». Η αναμέτρηση έληξε τελικά ισόπαλη 1 -1.

Αλλά και στον παραγωγικό τομέα δεν είναι ότι τα πάει καλύτερα. Σε 500 λεπτά που έχει αγωνιστεί με την Γουεστ Μπρομ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μόλις τέσσερις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Ένα ερώτημα ταλαιπωρεί αυτόν τον καιρό τους οπαδούς της «WBA», υπάρχει ακόμα ποδοσφαιρική φλόγα μέσα στον Ανελκά ή μήπως είναι ώρα να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

Ίσως αυτή η κακοδαιμονία του Ανελκά να οφείλεται και στο γεγονός ότι στερείται αγωνιστικής δράσης, μιας και πριν τη Γουέστ Μπρομ είχε περάσει μια χρονιά στην Κίνα και είχε παίξει μόλις 45 λεπτά στους τέσσερις μήνες παραμονής του στη Γιουβέντους.

Βέβαια και στην τελευταία σαιζόν που έπαιξε στην Τσέλσι είχε μόλις ένα γκολ σε δεκαπέντε εμφανίσεις.

Παρόλα αυτά ο Κλαρκ επιμένει πως: «οι καλοί επιθετικοί πάντα βρίσκονται σε καλές θέσεις και αργά ή γρήγορα έρχονται και τα γκολ».

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η «WBA» έχει στο δυναμικό της τους Βίκτορ, Σαΐντο, Ματέι Βίντρα και Μάρκους Ρόζενμπεργκ, αν ο Ανέλκα συνεχίζει να μένει αντιπαραγωγικός τότε σύντομα οι ευκαιρίες του στη βασική ενδεκάδα θα τελειώσουν.

Πηγή: Sport-fm.gr