Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε (21:00, Novasports 1) την Μπασκόνα στα πλαίσια της 22ης αγωνιστική της Euroleague, έχοντας ως μονόδρομο τη νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει, ενώ τα φώτα θα πέσουν σε μεγάλο βαθμό στον Οκτάβιους Έλις, που θα κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Η ομάδα του Πειραιά είναι δυο νίκες μακριά από την οκτάδα και θέλει να κάνει την… αρχή κόντρα στους Βάσκους, με τους οποίους έχουν ίδιο ρεκόρ (8-13). Ωστόσο, η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ περιόρισε σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης στα playoffs, αλλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οφείλει να το παλέψει.

Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει μετά από καιρό διαθέσιμη δωδεκάδα, καθώς προβλήματα δεν υπάρχουν για τους «ερυθρόλευκους», που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους αρκετά αν κερδίσουν απόψε και στα παιχνίδια της διαβολοβδομάδας με Ζαλγκίρις (εκτός έδρας) και ΤΣΣΚΑ (εντός έδρας).

Η Μπασκόνια ήρθε στην Αθήνα αποψιλωμένη από γκαρντ, καθώς μετά τους Τζέισον Γκρέιντζερ και Λούκα Βιλντόσα, τραυματίστηκε και Πιέρια Χένρι. Πάντως, αποκτήθηκε ο Σεμάζ Κρίστον, ο οποίος ήταν στο στόχαστρο της ΑΕΚ, που έστω και μια δύο προπονήσεις στα πόδια του θα χρειαστεί να αγωνιστεί.