Το χαρακτήρα που έχει φτιάξει η Εθνική ομάδα -ακόμα κι αν δεν εντυπωσιάζει στα παιχνίδια της- επαίνεσε ο Γιώργος Κωστίκος.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμπνέει σεβασμό στους αντιπάλους του και μπορεί ν’ αντιμετωπίσει στα ίσια οποιονδήποτε απ’ αυτούς.

Αφού παραδέχθηκε λοιπόν ότι τα αμυντικογενή στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρό μας δεν επιτρέπουν εντυπωσιακές εμφανίσεις, χαρακτήρισε ενθαρρυντική τη συνέχεια που δείχνει να έχει η ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστίκος

Για το πώς είδε την Εθνική με τη Σλοβακία: «Δεν ήταν από τις εμφανίσεις που μας έχει συνηθίσει. Η ουσία όμως είναι ότι κέρδισε το παιχνίδι και περιμένει το δώρο από τη Βοσνία. Ακόμα κι αν δεν έρθει όμως, μπορεί να πάει στη Βραζιλία η ομάδα».

Για το χαρακτήρα της Εθνικής: «Η συγκεκριμένη Εθνική έχει αποκτήσει μια ταυτότητα. Εμπνέει σεβασμό στους αντιπάλους και όχι μόνο. Έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να παίζει οποιονδήποτε αντίπαλο στα ίσια.

Παίζει ρεαλιστικό ποδόσφαιρο και από την ατομικότητα, περνάει στο ομαδικό πνεύμα. Υπάρχουν παιδιά με εμπειρίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με συνέπεια να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Έτσι, έχει φτιαχτεί μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει. Δεν εντυπωσιάζει, αλλά κοιτάζει μόνο την ουσία, που είναι το αποτέλεσμα».

Για το αν μπορεί η Εθνική να παίξει καλύτερα:
«Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και θέαμα. Όταν εντυπωσιάζεις όμως επιθετικά, δημιουργείς αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι. Και αν αφήσεις κενά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τα εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι, μετά είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψεις την κατάσταση».

Για τους λόγους που δεν προσφέρει θέαμα η Εθνική: «Το ποδόσφαιρο μας χαρακτηρίζεται κυρίως από ανασταλτικά και αμυντικογενή στοιχεία. Ένας λόγος που δεν μπορεί να εντυπωσιάσει η ομάδα είναι κι αυτός. Δεν παίζουμε το ποδόσφαιρο του 4-4, παίζουμε το ποδόσφαιρο του 0-0. Αυτός είναι και ο λόγος που προσεγγίζουμε ρεαλιστικά τα ματς».

Για το υλικό της ομάδας: «Έχει επιλογές ο προπονητής, υπάρχει υλικό. Αυτό που με ικανοποιεί είναι ότι υπάρχει ροή και συνέχεια στην παραγωγή παικτών. Στην εποχή του Ρεχάγκελ πολλά παιδιά σταμάτησαν, αλλά υπάρχει φουρνιά για να πάρει τη σκυτάλη. Κι αυτό φαίνεται από το έξι παιδιά που ήταν βασικοί προχθές ήταν στην Εθνική Ελπίδων που είχα εγώ».

Πηγή: Sport-fm.gr